Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Report TV - Abuzimi me tenderët, zbardhen SMS:Jepi 2 mln,mos e dh...në fund

2 years ago0 views

TXG8MkagApxY704

Report TV

Përgjimet telfonike janë prova kryesore e Prokurorisë së Krimeve të Rënda, kundër zv/drejtorit të Drejtorisë së Burgjeve dhe katër pronarëve të kompanive fituese në tenderat e furnizimit me ushqim në 22 burgje të vendit. Në bisedat e rregjitruara gjatë hetimeve, akuza ka dokumentuar dhjetëra biseda mes Iljaz Labit dhe 4 administratorëve Shemsi Sinani, Ylber Kalaja, Nexhmi Balla dhe Elidjan Laskaj, të cilëve u kërkon 10 përqind të parave të tenderit me qëllim shpalljen e tyre fitues.

Nga hetimi ka rezulton se nga data 23 maj deri më 3 qershor të dyshuarit flasin intensivish në telefon me njëri-tjetrin për tenderin e ushqimeve për burgjet, vlera e të cilit llogaritet 652 milion lekë të vjetra. Mes 4 administratorëve përmendet anulimi i prokurimit dhe në fakt ashtu ka ndodhur, tenderi është anulluar në Agjensinë e Prokurimeve Publike. Ndërsa pas kësaj zv/drejtori i përgjithshëm i Burgjeve Iliaz Labi i kërkon takim në telefon administratorit të shoqërisë ?MB. Kurti?, Shemsi Sinani. Labi në cilësinë e zv/drejtorit e urdhëron në telefon: ??po nuk erdhe sot mos hajde fare??. Të njëjtën qëndrim Labi mban edhe me administratorin tjetër Ylber Kalaja, duke i kërkuar atyre takim me qëllim kërkimin e parave.

Report this video

Select an issue

Embed the video

Report TV - Abuzimi me tenderët, zbardhen SMS:Jepi 2 mln,mos e dh...në fund
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x4ttes5" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above