Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Piszkos víz és szeméthegyek pár nappal az olimpia előtt Rióban

2 évvel ezelőtt2 views

Nem valósultak meg az olimpiával összefüggésben megígért környezeti fejlesztések Rio de Janeiróban.

Ez derül ki egy készülő hatósági jelentésből, amely a szövetségi kormány kiadásait veszi számba, és a kongresszus elé kerül majd Brazíliában.

A jelentés egyik szerzője szerint egyelőre egyetlen ilyen beruházásról sem tudnak beszámolni.

Egy portugál orvos, Daniel Becker szerint kétségtelenül hasznos tanács, hogy a versenyzők a lehető legrövidebb ideig legyenek vízben, és addig is tartsák csukva a szemüket és a szájukat, de a gond az, hogy ezt bizony bajosan tudják majd kontrollálni. Majdnem biztos, hogy össze fognak szedni mindenféle fertőzést, ami nem jelenti azt, hogy meg is betegszenek. Csak az biztos, hogy érintkezniük kell a szennyezett vízzel.

A brazil kormány több mint 12 milliárd dollárt költ el az idei olimpiai játékokra. Ebből futnia kellett volna az olimpiai falu szomszédságában lévő öblök és lagúnák rendbetételére.

Egy brazil vitorlázó, Robert Scheidt azt mondja, hogy ő edzett ott a múlt héten, és azt nem mondaná, hogy a víz tiszta, de sokkal tisztább, mint korábban volt.

A vízi sportágakban indulók nemcsak fertőzésektől tartanak, hanem hajóikat is féltik a vízfelszínen lebegő, összefüggő szemétszőnyegtől.

A kongresszusi jelentés készítői szerint nem valószínű, hogy a jó politikai kapcsolatokkal bíró szervezők büntetést kapnak majd a környezeti fejlesztések elmaradásáért Brazíliában.

Report this video

Select an issue

Embed the video

Piszkos víz és szeméthegyek pár nappal az olimpia előtt Rióban
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x4mfinl" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above