Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Watch fullscreen

Ora News – Cërrik, parcela eksperimentale me duhan, Panariti: Kultivohet varietet i shumëkërkuar

Ora News Lajme
Ora News Lajme
3 years ago|0 view
Subscribe në Ora News këtu http://bit.ly/1s5j7UT

Ministri i Bujqësisë Edmond Panariti ishte në Cërrik ku pa nga afër parcelat eksperimentale të duhanit kultivuar nga fermerët e zonës me varietet Virginia Bright.
Ministri i Bujqësisë e cilësoi kultivimin e duhanit traditë të zonës, dhe shtoi se me këtë varietet të shumë kërkuar në tregun evropian, synohet zhvillimi i kësaj industrie.
Panariti: Kjo zonë kultivon duhan, rreth 1500 fermerë mbahen me duhanin. Aktualisht kemi 435 Ha të kultivuar me duhan, por ne po i japim një ofertë të re. Oferta e re është duke nisur në këtë projekt 10 Ha me këtë varietet superelitë në bashkëpunim dhe me rajonin e Umbrias.

Për më shumë lexoni në: http://www.oranews.tv/vendi/parcela-eksperimentale-me-duhan-panariti-kultivohet-varietet-i-shumekerkuar/

Browse more videos