Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Watch fullscreen

Fiks Fare, 20 Nentor 2014, Pjesa 2 - Investigative Satirical Show

Top Channel Albania
Top Channel Albania
4 years ago|1 view
Personat me aftesi te kufizuar

Personat me aftesi te kufizuar mes shume lehetesirave qe u krijohet, nje tjeter lehtesi eshte edhe parkimi i automjetiti. Ne Fiks Fare erdhi nje ankese nga zoti Qemal Selimi. I cili ishte banues ne zonen e komunes Kashar prane unazes se re. Per me shume se nje muaj ai kish kerkuar ne baze te ligjit nje vend parkimi poshte shtepise ste tij per makinen e se bijes e cila eshte person me aftesi te kufizuara. Pavaresisht kerkesave ai nuk kish gjetur zgjidhje.
Interviste Qemal Selimi prane baneses se tij I cili ankohet qe ende nuk i eshte dhene zgjidhje problemit te tij nga komuna e Kasharit. Ai ka bere te gjithe dokumentacionin e nevojshem. Komuna i ka percaktuar vendin por ende nuk jane vendosur tabelat dhe vijezimet sic parashikohet edhe me rregullore.
Interviste Bukurosh Ajdini drejtor i sherbimeve publike komuna Kashar I cili thote qe ne e kemi marre shume seriozisht problemin e zoterise. Por duke qene se ajo eshte nje zone e cila eshte ne ndertim e siper na u desh pak kohe sa te benim verfikimit te nevpojshme. Sot qe po flasim problemi i zoterise eshte vene ne rrugen e zgjidhjes. Jane vendosur Tabela dhe shume shpjet do te behen vijezimet perkatese.
Alisa Stand up ne rruget kryesore ne Tirane. Nga vezhgimi yne rezulton te kete shume pak vendparkime per persona me aftesi te kufizuar. Ne shume raste mungon sinjalistika e nevojshme ose keto vende edhe pse me sinjalistike zihen nga makina te ndryshme madje edhe makina me targa diplomatike. Te vetmet vende ku respektohet rigorozisht ky ligj jane qendrat tregtare.
Ne u interesuam edhe prane bashkise Tirane, ata na kthyen nje pergjigje me ane te e mailit.
?Vendet e parkimit dedikuar personave me aftësi të kufizuar jepen në bazë të kërkesave të paraqitura prej tyre. Në Tiranë janë 35 vend-parkime dedikuar këtyre personave. Sipas kërkesave të personave me aftësi të kufizuar, vend-parkimet janë dhënë pranë ambienteve të tyre të banimit, ndërkohë që vetë Bashkia ka përcaktuar disa parkime në bulevardet e rrugët kryesore të Tiranës.
Në projektin e ri të Bashkisë së Tiranës që u refuzua nga KB, për dhënien me koncesion të parkimit në Tiranë është përcaktuar si e detyrueshme, që në çdo rrugë të Tiranës të ketë vend-parkime të dedikuara për këtë kategori personash.?

Browse more videos