Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Rritet edhe 20 lekë duhani - News, Lajme - Vizion Plus

3 years ago1 views

http://www.vizionplus.tv
https://facebook.com/VizionPlusTV
https://twitter.com/VizionPlusTV
Paketa e cigareve do te shtrenjtohet me 20 leke. Qeveria ka vendosur per te dytën here brenda nje viti te rrisë akcizën e duhanit duke argumentuar se rritja e çmimit është nje prej masave me efektive kundër duhanpirjes. Ministri i Shëndetësisë Ilir Beqaj sqaroi se shkaku kryesor për kancerin e mushkërive dhe sëmundjet kardiovaskulare është duhanpirja, duke paralajmëruar se rritja e akcizës do te vazhdoje ne mënyrë progresive çdo vit. Edhe Kryeministri Rama ka reaguar ne rrjetet sociale ne lidhje me vendimin e qeverise. ?Ulja e shifrave te konsumit te duhanit nje tregues inkurajues qe do ta permiresojme akoma permes rritjes me tej te akcizes se cigareve.? Shkruan kryeministri Rama. Por edhe pse ne fillim te vitit qeveria rriti akcizën; ne 8 muajt e pare te vitit kjo takse ishte me mosrealizim ne vleren e 4.3 miliardë leke; fakt ky qe ngre pikëpyetje per shtimin e evazionit; shqetësim qe u shpreh edhe nga komisioni i ekonomisë gjate debatit per rishikimin e buxhetit te vitit 2014.

Report this video

Select an issue

Embed the video

Rritet edhe 20 lekë duhani - News, Lajme - Vizion Plus
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x3fqngm" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above