Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Restaurohen shtëpitë muze - News, Lajme - Vizion Plus

3 years ago2 views

http://www.vizionplus.tv
https://facebook.com/VizionPlusTV
https://twitter.com/VizionPlusTV
Asnjë nga shtëpitë muze të Gjirokastrës nuk do të mbetet e dëmtuar. Fasadat e banesave, portat karakteristike, çatitë dhe muret rrethuese po i nënshtrohen restaurimeve të vazhdueshme. Çdo vit në qytetin e gurtë studentë nga Shqipëria dhe Ballkani kryejnë praktikën duke mundësuar punimet në dru, gur dhe suvatime. Këtë vit në kampin e restaurimeve kanë mbërritur 35 studentë të cilët pas leksioneve teorike zhvillojnë praktikën nëpër banesat e përzgjedhura për restaurim. Ndërsa një grup tjetër të rinjsh restauratorë po përpilojnë një hartë të re të monumenteve që kërkojnë ndërhyrje emergjente, punë e cila do të kryhet nga praktikantët e ardhshëm. Ky është grupi i 19 i studentëve të kampit restaurues në Gjirokastër të zgjedhur nga organizata suedeze ?Trashëgimia kulturore pa kufi?.

Report this video

Select an issue

Embed the video

Restaurohen shtëpitë muze - News, Lajme - Vizion Plus
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x3fqkf5" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above