Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Watch fullscreen

A1 Report - Lushnjë, situata në hidrovore e qetë Dervishi: Nuk do të ketë pëmbytje

Report TV
Report TV
4 years ago|0 view
LUSHNJE- Tre hidrovoret e Lushnjës janë në funksion të plotë duke shmangur përmbytjet e në zonat bujqësore për këtë sezon dimëror. Ky fakt ka dalë në pah gjatë një inspektimi në këto tre hidrovore nga përfaqësues të nënprefekturës si dhe specialistë të Bordit të Kullimit.

Ata qetësojnë banorët se këtë vit nuk do të ketë përmbytje nga reshjet intensive.

Po ashtu, ata u bëjnë apel që të mos hedhin mbeturina në kolektorë, pasi rrezikon dëmtimin e tyre dhe shkaktimin e përmbytjeve.

Hidrovoret e Lushnjës kanë së bashku një fuqi të instaluar prej 16 pompash që përcjellin rreth 10 metër kub ujë në sekondë secila, dhe ndikon në kullimin e rreth 45 mijë hektarëve toke në Lushnjë dhe në një pjesë të fushave të rrethit të Fierit.

Browse more videos