ELEKTROSTATİK TOZ BOYAMA FIRINI

  • 9 yıl önce
Elektrostatik Toz Boya Nedir?
Elektrostatik toz boyama solvent içermeyen bir yüzey kaplama metodudur. Kaplayıcı malzeme, son kat boya tabakasını oluşturan çok ince toz boya partikülleridir.

Toz boya, boya kabininde özel boya tabancaları vasıtasıyla atılır. Tabancadan geçerken elektrostatik yüklenen toz boya partikülleri kabin içinde boyanacak malzemeye yapışır ve kaplama işlemi gerçekleşmiş olur. Toz boyanın malzeme yüzeyine tam olarak yapışabilmesi için malzemenin de çok iyi bir şekilde topraklanması gerekir. Fazla atılan boya, kabinde bulunan boya geri kazanım sistemi sayesinde toplanır ve tekrar kullanıma sokulur. Boya geri kazanım sistemi elektrostatik toz boyama teknolojisinin en büyük ekonomik avantajlarından biridir. Malzeme toz boya ile kaplandıktan sonra pişirme fırınına girer. 200ºC olan fırın ısısı toz boyanın erimesini ve malzeme üzerine yapışmasını sağlar. Sonuçta çok dayanıklı, ekonomik, çevre dostu, geniş renk yelpazeli ve parlak bir yüzey kaplaması elde edilir.

PELET NEDİR ?
Pelet; Odun artıklarının kurutulup,öğütülerek talaş haline getirildikten sonra yüksek basınçla sıkıştırılmasıyla elde edilen 6-8mm çapındaki yakıt topaklarıdır.
Odun peleti yaklaşık %7-12arasında nem içerir. Nem oranı az olduğu için kalorisi yakacak oduna göre daha yüksektir.
Pelet üretiminde en az 3 ayrı süreç vardır .Bu süreçler : odunsu artıkların öğütülerek talaş haline getirilmesi, belirli oranda nem içerecek şekilde kurutulması, peletleme kalıplarında topaklanması ve soğutulması, daha sonra biten ürünlerin paketlenmesidir.
PELETİN AVANTAJLARI
· %100 yerli öz kaynaklarımızdan üretilmesi.
· Sürdürülebilir bir kaynak olması.
· Fosil kaynaklı yakıt ithalatının azaltılması ve ülke ekonomisine katkı sağlaması.
· Çevre ve insan sağlığı açısından kabul edilebilir olması. Kullanımı sonrasında atık miktarının çok az olması.
· Diğer fosil yakıtların kullanımına nazaran daha az tehlikelidir.
· Elektirik enerjisi üretiminde kullanılabilir olması.
· Odun pelet ısıtma sistemleri, ozon dostudur ve Kyoto Protokolüne göre kabul edilebilir CO salınım eşik değerlerinin altındadır.
· Katı yakıtlı sistemler içinde en temiz yanma sistemi pellet yakma sistemleridir.
· Odun pelletleri dünyanın her yerinde temin edilebilecek rafine bir biyokütledir.
· Odun pelletlerinin nakliyesi çok kolaydır.
· Ticari pellet üretimi için ağaç kesilmesi gerekmez. pellet ormanın atığını değerlendirir. Bu yönü ile kolayca tutuşabilir orman artıklarının toplanması sonucu, ormanların yangına karşı da korunmasına katkı sağlar.
· Oduna oranla depolanması için çok daha az yer gerektirir.
· Klasik katı yakıtlı sistemlerde, bacalarda önemli oranda kreozot (katran ruhu) oluşur. Pellet sistemlerde ise kreozot hemen hemen hiç yoktur. Bu nedenle bir baca olmaksızın da dışarı egzost edilebilir. (hermetik kombilerde olduğu gibi)
Biz sizlere Doğalgaz dan en az 45% Enerji tasarrufu sağlayan Yeni Biyolojik Isitma Sistemlerini sunuyoruz. Merkezi Isitma ve katdaki Dairenizi bu Sistemle Isıtabilirsiniz, aynı anda sıcak suyunuzu da sağlar. Doğalgaz Kombiniz artan Enerji Fiyatlarından dolayı bütçenize gereksiz sekilde yükleniyor. Sıvı ve gaz yakıt rezervlerinin sınırlı olmasindan dolayı, Enerji fiyatları her sene yükseliyor. Gelecek senelerde Enerji fiyatlarında (Doğalgaz ve Sıvı) yüksek sekilde bir artıs bekleniyor. Bunun için size farklı alternatifler sunuyoruz. Biz size objektif ve kapsamlı sekilde bilgi edinme ve her ihtiyaç ve bütçe aralıgı için uygun çözümü bulma sansı sunuyoruz. Burada ön planda olan ekonomik, verimli ve modern Biyolojik ısıtma Sisteminden faydalanmak.
Asıl önemli nokta sıvı ya da Doğalgaz yakıtından bağımsız olmak.

Önerilen