Gabriel Gheorghe, fundatia Gandirea: 04 din 29.08.2012

Cristina Saillard
9
327 views
  • About
  • Export
  • Add to
Fundaţia GÂNDIREA este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit, cultural-știinţifică și educaţională, apolitică și umanitară constituita in anul 1995; nu profesează o specializare strictă, ci răspunde unei vocaţii pluridisciplinare cuprinzătoare, în care se includ ca aspecte de studiu și surse de argumente: etnografia, istoria, lingvistica, antropologia, filosofia și arta, biologia, fiziologia, geografia și geologia, evoluţia climei, factorii de mediu, arheologia, sociologia, psihologia și psihanaliza, mitologia, arhetipurile, simbolurile și metaforele, proverbele, poezia populară, legendele și basmele populare etc.
Cărţile și publicaţiile fundatiei, unele premiate academic, sunt scrise de specialisti din mediul universitar, academic si institute de cercetare, fie ca sunt incadrati sau liber profesionisti.
Scopurile Fundaţiei GÂNDIREA sunt printre altele
- Sporirea și răspândirea cunoștinţelor prin cercetări pluridisciplinare privind evoluţia Europei și a lumii din străvechea antichitate, din punct de vedere istoric, lingvistic, etnografic, psihologic etc.
- Cercetarea privind unitatea arhetipală a Europei ca temei și premiză pentru unificarea acesteia în perspectiv; cercetarea și evidenţierea contribuţiilor Spaţiului Carpatic, ale poporului român la cultura și civilizaţia Europei.
- Organizarea de activităţi de învăţământ pentru toate vârstele, în diverse domenii de activitate umană.
- Stabilirea și cultivarea de relaţii de colaborare cu oameni de cultură din varii domenii: lingviști, istorici, etnografi, geografi, arheologi, antropologi etc, cercetători, studenţi, ingineri sau, pur și simplu, amatori luminaţi din ţară și din străinătate.
- Editarea, publicarea și difuzarea de cărţi, broșuri și reviste, materiale audio și video, de cultură, știinţă și artă printre care revista "GETICA", precum și lucrări cu caracter didactic.
- Organizarea pe cont propriu sau/și în colaborare cu organizaţii cu preocupări și scopuri similare din ţară și din străinătate a unor dialoguri (sedinte, reuniuni, emisiuni etc.) cu participare naţională/internaţională.
Membri fondatori:
Ing. Gabriel Gheorghe
Prof. Univ. Dr. Nicolae P. Leonăchescu
Co-presedinta si reprezentant Cristina Nicolae Saillard

Societatea stiintifica GETICA (1990/membru fondator dl Gabriel Gheorghe) organizeaza lunar, in fiecare a treia vineri a lunii, la bibl. D.Cantemir din str Viitorului nr52, 12h, simpozioane de comunicari stiintifice din diverse domenii, avand punct comun vechimea si primordialitatea civilizatiei in Spatiul Carpatic: lingvistica, istorie, geografie, folclor, geologie, mitologie, flora, biosfera, tehnica populara, paremiologie, religie, filozofie etc. Expun cu prioritate specialisti din mediul universitar, academic si institute de cercetare, fie ca sunt incadrati sau liber profesionisti.
http://www.gandirea.ro/
http://www.getica.go.ro/articole.htm
Gandirea pe facebook: http://www.facebook.com/groups/119762208045799/
cristinasaillard@yahoo.co.uk

1 comment

Buna Cristina, unde as putea gasi mai multe inregistrari cu Gabriel Gheorghe; sau cel putin continuarea din 29.08.2012 ?
By dm_51a208e29ee98 last year