Advertising Console

  Stichting Papegaai op de DierenDoeDag 2013 van het Citaverde College in Horst

  Stichting Papegaai

  door Stichting Papegaai

  0
  26 views
  Op 17 maart 2013 was Stichting Papegaai wederom door de derdejaars studenten dierenverzorging uitgenodigd om op het Citaverde College te Horst deel te nemen aan de DierenDoeDag 2013. Deze dag wordt jaarlijks door de studenten georganiseerd en is een onderdeel van hun examen. Er is hen derhalve alles aan gelegen om deze dag op rolletjes je te laten verlopen.
  De studenten hadden deze dag weer zeer professioneel georganiseerd, er waren interessante workshops, spectaculaire demonstraties, leerzame stands en veel activiteiten voor kinderen, met o.a een talentenjacht, Jack Russell race, roofvogelshow en een dierenfotograaf. De hele middag werden de bezoekers op leuke wijze geïnformeerd en konden zij kennis maken met verschillende dieren.
  Er waren diverse informatiestands van o.a. Stichting Papegaai, DAP Horst, Ponycycle, Stichting Katimo, Hondsvertrouwen en een heuse terrariumspecialist. Een aantal van deze standhouders had zelf ook dieren meegenomen om aan het publiek te kunnen tonen en uit te leggen wat er bijvoorbeeld bij de verzorging van deze dieren allemaal komt kijken, want elk dier heeft zo zijn specifieke behoeften. Zelf hadden wij natuurlijk onze papegaaien meegenomen, maar er waren ook schildpadden, spinnen, slakken, schapen, slangen, roofvogels etc. te zien.
  De middag werd drukbezocht (ongeveer 400 bezoekers ) en de studenten hebben uiteindelijk meer dan € 1.400,- weten op te halen voor hun goede doel, waarvoor zij dit jaar Zeehondencrèche Leny ’t Hart te Pieterburen hadden uitgezocht.
  Zelf hadden wij veel informatie meegenomen om jong en oud goed te kunnen informeren over de doelstellingen van Stichting Papegaai en door het ruime bezoekersaantal hebben wij veel geïnteresseerde bezoekers kunnen spreken, informeren en overtuigen. Zelfs een aantal studenten van het Citaverde College konden wij nog heel veel vertellen over de parkiet en papegaai dat zij nog niet geleerd hadden in de lessen, zij waren zeer enthousiast en leergierig. Tussen de bedrijven door zijn zij dus regelmatig even bij onze stand blijven staan om vragen te stellen etc. Daarnaast hebben zij goed voor de innerlijke mens en dier gezorgd (zowel voor de standhouders als de bezoekers).
  Al met al was het een gezellige en interessante dag en de studenten zijn vast en zeker met vlag en wimpel geslaagd voor dit onderdeel van hun examen!