Advertising Console

  Apocalyptica - Arenele Romane Bucharest 2012 HD (1)

  Repost
  East Media

  par East Media

  799
  217 vues
  Finlandezii de la APOCALYPTICA au revenit in Romania si au participat la Romanian Rock Meeting 2012 - Spring Edition. Evenimentul, a fost organizat de Promusic Events si revista Maximum Rock (producator Nelu Brindusan), a avut loc in data de 13 mai la Arenele Romane din Bucuresti.
  Romanian Rock Meeting sa dorit a fi un eveniment periodic, interactiv, o posibilitate pentru fanii muzicii rock de a se intilni, de a asculta muzica preferata si, de ce nu, de a se intilni cu formatiile preferate.

  Intr-o incapere iluminata in stil clarobscur, trei violoncelisti isi strunesc instrumentele pe ritmul hipnotic nascut din mainile iscusite ale unui tobosar. Auditoriul este vrajit, pierdut dincolo de zori sau crepuscul.
  Nu este o poveste, ci descrierea atmosferei speciale pe care o creeaza trupa finlandeza APOCALYPTICA, la toate concertele ei. Formata in 1993 de violoncelistii Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso si Paavo Lötjönen, carora li s-a alaturat si bateristul Mikko Siren, trupa originara din Helsinki s-a remarcat printr-un stil eclectic in care primeaza metalul simfonic.
  Toti instrumentistii care fac parte din componenta formatiei au pregatire academica, fiind absolventi ai prestigiosului Conservator Sibelius din Helsinki. Influentele muzicale includ o varietate mare de genuri: speed metal, alternative-metal, hard-rock, metal progresiv, thrash si, nu il ultimul rand, muzica clasica. Nu lipsesc nici sonoritatile de tip folk, finlandez sau international.
  Initial, Apocalyptica a pornit ca o formatie-tribut METALLICA, dar, ulterior, originalitatea s-a impus, stergand orice urma de epigonism. Trupa abordeaza atat piese exclusiv instrumentale, cat si melodii cu voce, asigurata, de regula, de un artist invitat.
  Formatia a colaborat cu nume celebre ca Max Cavalera, Brent Smith, Cristina Scabbia, Gavin Rossdale, Joe Duplantier, Lacey Mosley, Ville Valo, Lauri Ylonen, Matt Tuck, Nina Hagen si multi altii. Intre instrumentistii cu care au cantat, se numara Dave Lombardo (Slayer) si Sami Kuoppamaki (Reflections).
  Apocalyptica a lansat 7 albume si a vandut peste 4.000.000 de copii in toata lumea. In 2010 a aparut pe piata ultimul material discografic "7th Symphony". In clipa de fata, artistii se afla intr-un turneu mondial, in care au inclus si Romania.

  Discografie:
  Albume de studio:
  Plays Metallica by Four Cellos - 1996
  Inquisition Symphony - 1998
  Cult - 2000
  Reflections - 2003
  Apocalyptica - 2005
  Worlds Collide - 2007
  7th Symphony - 2010

  Compilatii;
  The Best Of Apocalyptica - 2002
  Amplified// A Decade of Reinventing the Cello - 2006

  DVD-uri
  Live -2001
  Reflections Revised - 2003
  The Life Burns Tour - 2006