Advertising Console

  Ilie Serbanescu: BANII EUROPENI NU SUNT PENTRU ROMANIA!

  378 views
  Declaratii de la emisiunea "La ordinea zilei" din 14 aprilie 2011

  - Prof. Ilie Serbanescu:

  "Banii astia nu sunt pentru Romania! [E vorba de sumele Uniunii Europene alocate, oficial, Romaniei si care nu sunt "accesate" de autoritatile noastre] (...) Banii astia sunt acolo publici, care sunt "privatizati" prin Romania, la dispozitia unor firme din vest, care vor sa se extinda in Romania. Sunt foarte greu de luat... La birocratia din Romania, se adauga si birocratia UE, care ii face aproape inaccesibili... Aia se fac ca sunt pentru noi, dar nu sunt pentru noi, ci pentru firmele lor, care vor sa vina in Romania.

  Cand Romania a vrut sa ia 200 de mil. de Euro ca sa creasca capitalul CEC, ca sa poata ajuta companiile romanesti mici si mijlocii care erau lovite mortal de criza, U.E. n-a fost de acord, in timp ce bancile din Vest erau ajutate de Comisia Europeana cu sute de miliarde de Euro...

  Pe expertii europeni nu-i intrece nimeni in demagogie! Sunt experti, intr-adevar!

  - Radu Tudor:

  - Se apropie falimentul Cailor Ferate Romane, care e o structura profesionala cu o traditie incredibila in Romania... C.F.R. sunt, in momentul de fata, intr-o stare de faliment care nu poate fi evitat! Si nu stiu ce se va intampla pe viitor cu trenurile romanesti, cu garile romanesti, cu cei care nu-si permit sa foloseasca alte mijloace de transport [mai scumpe]...

  - Ilie Serbanescu:

  ... si este singura salvare a traficului rutier!

  - Radu Tudor:

  Daca mai vorbim si despre agricultura, povestim despre doua drame... Romanul sta cu purcoiul de bani in fata, nu poate face nimic, in timp ce infrastructura si agricultura langa el, mor.

  - Ilie Serbanescu:

  - Ceea ce spune R. T. este valabil, dar numai intr-un singur caz: PENTRU BANII CARE AU CA DESTINATIE STATUL ROMAN. Dar vreau sa va spun ca 55-60% din banii care trebuie sa vina de la U.E. sunt pentru sistemul privat. Aia nu pot fi accesati, sa fie foarte clar! Astea-s povesti!