Advertising Console

  Valor afegit - 12/12/2012

  Repost
  TV3

  por TV3

  544
  3 vistas
  El consum col·laboratiu s'ha convertit en un fenomen ascendent a causa de la crisi, que recorda antigues pràctiques que feien els ciutadans com a consumidors. "Valor afegit" mostrarà l'auge d'aquest fenomen, que es manifesta en molts àmbits de la vida: compartir un cotxe amb desconeguts que fan el mateix viatge, allotjar-se en habitacions de pisos particulars quan es fa turisme, donar a altra gent la roba dels infants quan els va petita, etc. Tots aquests hàbits, per trobar un millor preu i un consum més sostenible.

  D'altra banda, l'espai de l'entrevista l'ocuparà Joaquim Badrinas, el fundador i president de Finsa, una empresa especialitzada en teixits industrials i per a la construcció. Amb una llarga tradició familiar en el tèxtil i a causa de la crisi del sector, Badrinas va reconvertir el seu negoci per fer una producció molt més tecnificada, dirigida especialment a l'activitat minera. Ara l'empresa exporta un 80 per cent de la producció per tot el món.

  Finalment, i amb motiu de La Marató de TV3, que aquest any està dedicada al càncer, s'explicarà com es pot avançar en l'eficiència dels programes de detecció precoç del càncer de mama gràcies a les matemàtiques. Un equip de recerca de les universitats de Lleida i Tarragona apliquen models matemàtics per aconseguir salvar més vides amb els mateixos recursos econòmics.