Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Stire cu STUDIUL ZDROBITOR AL ICCV (feb. 2012) despre SARACIRE, PRIVATIZARE si ce ascunde OBSESIA "REFORMEI STATULUI"

acum 5 ani32 views

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/02/06/dictatura-este-forma-de-privatizare-a-statului-raportul-necrutator-la-adresa-obsesiei-reformei-al-iccv/

Stire din 4-5 feb. 2012, Antena3:

Academia Romana (Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Catalin Zamfir): Raportul social al ICCV nr. 5/2012 „Ce fel de tranziție vrem? Analiza critică a tranziției II”

[...] În criza profundă a anilor 97-99, cei responsabili de criza de atunci au venit cu stindardul reformei despre care, acum, înţelegem că împăratul a fost gol. După 22 de ani reapare obsesia reformei. Din acest motiv lucrurile nu merg bine. Nu am făcut încă reforma în principalele sectoare ale vieţii sociale. Sunt adoptate prin asumarea răspunderii de către Guvern legi care se declară a reforma sistemul de învăţământ, sistemul de asistenţă socială, serviciile de sănătate. Programul ’reformei’ actuale este, în realitate, privatizarea totală a sistemului public. Trebuie să ne îngrijoreze faptul că proiectele de ’reformă’ sunt tot mai mult făcute în secret, sunt tot mai contestate de către comunitate şi adoptate prin mecanisme nedemocratice.

Ce a rezultat, a fost nu o ţară aflată într-un stadiu final sau avansat al tranziţiei, în perspectiva de a deveni o ţară prosperă de tip occidental, ci o ţară sărăcită, o economie distrusă, un sistem politic şi instituţional corupt şi ineficient, în alunecare spre practici dictatoriale, un învăţământ şi un sistem sanitar supuse unui atac continuu distrugător.

[...]
Din acest punct de vedere, mai avem mult de privatizat: zonele de monopol de interes public, resursele naturale ale ţării; mai rămân de privatizat şi serviciile sociale fundamentale: sănătatea, educaţia şi securitatea individuală. Şi mai rămâne de privatizat şi viitorul prin împrumuturi iresponsabile.

Dar cum ar arăta privatizarea integrală a statului ?

Trebuie o specificare. Statul ca instituţie care funcţionează în interesul comunităţii este un stat democrat. Cucerirea controlului asupra statului de către un grup sau altul face ca statul să nu mai funcţioneze în interes colectiv, ci în interesul unui grup sau altul. Dictatura este forma de privatizare a statului.