Upload

BOLNAVII DE CANCER RAMASI FARA MEDICAMENTE VITALE, trimisi in Bulgaria sa si le procure! (22 feb.2012)

58 views
  • About
  • Export
  • Add to
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/02/23/nepasarea-criminala-a-unui-stat-de-dreapta-bolnavii-de-cancer-ramasi-fara-medicamente-vitale-trimisi-in-bulgaria-sa-si-le-procure/

22 feb. 2012 - Sinteza zilei
Mihai Gadea, Cezar Irimia, Liviu Voinea, Norica Nicolai, Mugur Ciuvica

Cezar Irimia (Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer):

Bolnavii de cancer din Romania nu au acces la tratamentul de baza, nu au acces la terapia durerii, lipseste morfina din spitale. Producatorii de morfina au plecat din cauza taxei clawback (vezi un articol despre aceasta taxa de dr. Sorin Paveliu, care anticipa inca de anul trecut ca s-ar putea ajunge la retrageri ale producatorilor de pe piata - n.n.). Exista si alte medicamente vitale care lipsesc pacientilor, care ar fi ieftine pentru stat; sunt medicamente indispensabile schemelor de tratament pentru copiii bolnavi de cancer, care lipsesc din spitale.

Guvernantii decid cat si cum sa traim - am acuzat de nenumarate ori aceasta guvernare de genocid social. Am facut nenumarate demersuri pe langa autoritati, inclusiv la presedinte, dar traim in tara surzilor. Firma producatoare de morfina care a plecat e doar bulgarele care a plecat de pe piata romaneasca.

Subfinantarea programului de oncologie e din vina CNAS si a actualui director, Lucian Duta. In acelasi timp, CNAS a bagat milioane de euro in sistemul informatic (SIUI), program care a mancat cei mai multi bani de sanatate din sistemul sanitar!

Nu suntem o tara saraca, suntem o tara SARACITA. Sanatatea este in mod cronic subfinantata.

0 comments