Advertising Console

  Soko i golubica E2 1/2

  Repost
  JoeCelt

  by JoeCelt

  777
  8 984 views
  2.epizoda serije "Soko i golubica" - "Il falco e la colomba" od šest epizoda
  http://www.teve.ba/article/12120/serija-soko-i-golubica-na-bht-1

  Inspirisana Stendalovom novelom Opatica iz Kastra, serija priča romantičnu priču o dvoje mladih ljudi različitog porijekla.

  Bila su teška vremena, u Iskiji 1528. Rimom su vladali korumpirani papa i labavi zakoni, igre moći i bratoubilačke borbe. Gospodari su započinjali borbe s jedinim ciljem, da se obogate, a narod nije imao ni da jede svaki dan. Ljubavlju su se bavili samo pjesnici, i rijetko se spominjala tokom davanja bračnih zavjeta. Žene su morale da se udaju za muškarce koje nisu poznavale, a još manje su ih voljele. U tom svijetu, često okrutnom i nepravednom, dvoje mladih proživljava najnevjerovatniju avanturu.

  Elena je prefinjena mlada žena iz bogate porodice. Giulio je siroče, sin razbojnika, kapetan u službi kardinala Pompea, neprijatelja djevojčine porodice. Elena i Giulio ne mogu biti različitiji, ali se ipak zaljubljuju. Njihova ljubav je predodređena da propadne zbog društvenih konvencija i političkog oportunizma. Nenamjerno, oni se nalaze u srcu procesa koji će izmijeniti sudbinu Evrope...