Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Eten & drinken in Barcelona

5 years ago18 views

Voedsel
Voedsel terminologie in dit gedeelte wordt gegeven in het Catalaans/Castiliaans of Catalaans alleen, behalve in de enkele gevallen waar de Castiliaanse term wordt gebruikt in beide talen. Het idee is om na te denken wat bent u waarschijnlijk te zien en te horen in de straten van Barcelona, en niet om af te dalen in de duistere diepten van taalkundige polemiek.

Wanneer te eten in Barcelona
U mag niet in Barcelona aankomen met jet-lag, maar uw buik zal snel denken dat het alle bekende tijdzones heeft verlaten.
Ontbijt (esmorzar/desayuno) is over het algemeen een no-nonsense affaire, genomen in een bar op weg naar het werk. Lunch (dinar/comida) is eigenlijk vanaf 2 uur tot 4 uur en is de belangrijkste maaltijd van de dag. Geen lokale zou overwegen kauwen in diner (sopar/cena) vóór 9 pm. Dat gezegd hebbende, hoewel restaurants de neiging te blijven open tot 1 uur of zo, de meeste keukens dicht door 11.30 pm.

Geen paniek! Als uw maagzuren eenvoudig niet kan tot dan houden, kunt u gemakkelijk bijhouden neer bar hapjes of snel voedsel (lokale en internationale stijl) buiten deze tijden. En angstig om te bellen elke toeristische dollar mogelijk, tal van restaurants hier verzorgen voor noordelijke Europese intestinale gewoonten – Hoewel u vaak hiervoor met middelmatige eten en het bijna exclusieve gezelschap van andere toeristen betalen.
Waar te eten in Barcelona
Vele bars en sommige café’s bieden een vorm van vaste voeding. Dit kan variëren van entrepans/bocadillos (belegde broodjes) en tapes/tapas (bar hapjes) via tot meer inhoudelijke raciones (eigenlijk een grotere versie van een tapa), en volledige maaltijden in menjadors/comedores (sit-down restaurants) uit de rug. Cerveceries/cervezerias (bier balken), tavernes/tabernas (herbergen), tasques/tascas (snackbars) en cellers/bodegas (wijnkelders) zijn slechts enkele van de soorten vestiging in deze categorie.
Voor een volledige maaltijd, bent u waarschijnlijk om te eindigen in een restaurant/restaurante, maar andere namen zal pop uit op je. Een marisqueria is gespecialiseerd in zeevruchten, terwijl een meson (een ‘ grote tafel’) kan wijzen (maar niet altijd!) een meer bescheiden eetgelegenheid.