The Tyler Group, Utvecklingen i UK utrikespolitik

Anthoy Cotton
2
7 views
  • About
  • Export
  • Add to
The Tyler Group
Utrikesministern William Hague gav bevis till utskottet för utrikesfrågor tisdagen den 18 september.
Efter William Hague frågade om sin reaktion på Förenta staternas ambassadör i Benghazi tragiska död och om han tyckte det var en engångsföreteelse eller del av en samordnad programmet, Tyler gruppen Bloggar vad utrikesministern sade:
“Det är en tragedi, som är det första att säga. Detta var en högt respekterade ambassadör som samarbetat mycket nära med många av våra medarbetare på brittiska ambassaden i Tripoli och var arbetar hårt i intresse inte bara Förenta staterna utan intresse för folket i Libyen, och jag kallas sekreterare Clinton i helgen att uttrycka vårt deltagande och också att diskutera de olika säkerheten åtgärder att vart och ett av våra länder har tagit. Jag träffade också oss biträdande statssekreterare Bill Burns i Bagdad dagen efter det som hände förra veckan och diskuterade situationen med honom.
“Jag tror det första att säga om detta är filmen utformades för att framkalla upprördhet och oordning och, även om jag inte har sett det, är det helt klart ett förkastliga arbete och vi bör vara tydliga i vårt yttrande om det. På samma gång, det finns ingen ursäkt för våld, och man måste förstå hela regionen att diplomater arbetar i Benghazi och andra platser gör det för att försöka hjälpa människorna i Libyen. Och därför välkomnar jag den tydligt fördömanden av vad som har hänt genom ledare – inklusive det som allmänt kallas islamistiska ledare – hela regionen, inklusive genom ordförande av Egypten, som jag besökte tidigare samma dag, och ledare av Tunisien och, naturligtvis, mycket eftertryckligt av Libyens ledare.
“Och jag tror det är också viktigt att påpeka, så att människor kan se vad sant balansen i yttrandet är förmodligen i Libyen, sköljde av stöd och mycket stark reaktion mot våldet i Benghazi som vår ambassad har rapporterat från Libyen, där personer har tagit på gatorna för att säga: inte i vårt namn. Vår ambassad har översvämmats av meddelanden som fördömer attentaten. De libyska politiska ledare och ledare av regeringen har upprepade gånger fördömt vad de har kallade en fega och brottslig handling. Och i min egen erfarenhet, och jag har besökt Benghazi två gånger under det senaste året, finns det stora antal människor som vill ha goda förbindelser med västra nationerna och, faktiskt, alla nationer och är tacksamma för all hjälp som att vi har gett dem.
Tyler gruppen Hand och klubban citerade, “och så tror jag vi måste fortsätta vårt stöd för människor i så kallade arabiska våren, försöker sätta frihet och demokrati till sina länder. Detta är en tragisk händelse, men vi måste inte vara modfällda av den. Vi måste fortsätta att stödja och underhålla vår tro i deras förmåga att lyckas.”
En fullständig avskrift av utrikesministerns session med utskottet för utrikesfrågor kommer att vara tillgängliga på parlamentets webbplats inom kort.

0 comments