Μποέμικη ζωή (La Vie de Bohème) - trailer (1992) Aki Kaurismaki, Matti Pellonpää, Evelyne Didi, André Wilms, Kari Väänänen, Christine Murillo, Jean-Pierre Léaud, Laika

Δοκιμάστε το νέο player μας
myfilm-gr

με myfilm-gr

2,9K
760 προβολές
  • Πληροφορίες
  • Εξαγωγή
  • Προσθεστε
http://www.myfilm.gr/12052 -
https://www.facebook.com/myfilm.gr
Μποέμικη ζωή (La Vie de Bohème) - trailer (1992)

του Άκι Καουρισμάκι
με τους Μάτι Πέλονπα, Έβελιν Ντίντι, Αντρέ Βιλμς, Κάρι Βαανάνεν, Κριστίν Μουρίγιο, Ζαν Πιέρ Λεό, Λάικα

Υπόθεση:
Ο Ροδόλφο, πρόσφυγας από την Αλβανία και μεγάλος ζωγράφος, ο Μαρσέλ, Γάλλος ποιητής, και ο Σονάρ, μεγάλος Ιρλανδός συνθέτης, γνωρίζονται κατά τύχη, καθώς κυνηγούν στο ίδιο πεδίο μάχης, με κάθε μέσο που διαθέτουν, το θηρίο που ονομάζεται «νόμισμα πέντε φράγκων». Δεν μπορούν να κάνουν δέκα βήματα στο δρόμο χωρίς να συναντήσουν κάποιο γνωστό, ή τριάντα βήματα, οπουδήποτε, χωρίς να συναντήσουν κάποιον πιστωτή τους. Αυτή η μελαγχολική κωμωδία –που είναι στην πραγματικότητα ένα μελόδραμα– αφηγείται τη ζωή τους, ειδικά σε σχέση με τις Μιμί και Μυζέτ, δυο μορφονιές από την επαρχία που βρίσκονται χαμένες στο χάος της μεγαλούπολης, αλλά και με άλλους κοινούς ανθρώπους, όπως ο σπιτονοικοκύρης ή οι αστυνομικοί του τμήματος αλλοδαπών. Η καθημερινή τους επιβίωση απαιτεί δεξιοτεχνία. Στην ταινία αναπτύσσεται μια ξεχωριστή γλώσσα, ένα δάνειο από το μπλα-μπλα στα ατελιέ των καλλιτεχνών, και την αργκό στα παρασκήνια των θεάτρων και τα γραφεία των εφημερίδων. Η υπόθεση της ταινίας είναι τόσο πολύπλοκη, που θα έπρεπε να διοριστεί ειδική επιτροπή για να την ξεμπερδέψει. Όσο για τις γυναίκες που θα δουν την ταινία, ας προμηθευτούν χαρτομάντιλα, γιατί το τέλος της θα είναι πιο θλιβερό κι απ’ τη Γέφυρα του Βατερλώ.

Genre: Drama, Comedy
Director: Aki Kaurismaki
Cast: Matti Pellonpää (Rodolpho), Evelyne Didi (Mimi), André Wilms (Marcel), Kari Väänänen (Schaunard), Christine Murillo (Musette), Jean-Pierre Léaud (Blancheron), Laika (Baudelaire)

0 σχόλια