Advertising Console

  BP HOLDINGS

  Laura Hermans

  door Laura Hermans

  19
  105 views
  Londen - Britse energie belangrijke BP maandag aangekondigd een principieel akkoord te verkopen van 50% van haar belang in de joint-venture TNK-BP aan Rosneft in een mix van cash en aandelen transactie, die haar deelnemingen in het Russische staatsbedrijf bedrijf stijgen tot 19,75 procent zullen zien.

  De betaling door Rosneft is een mix van 17,1 miljard dollar in contanten en aandelen die 12,84% vertegenwoordigen van Rosneft, de Britse energie belangrijke zei in een verklaring.
  De voorgestelde transactie bestaat uit twee tranches: BP gebruik 4,8 miljard dollar van de tegenprestatie in geld om te kopen een verdere 5,66% van Rosneft van de Russische regering, die aan het einde van de voorgestelde transactie zal de Britse olie- en gasindustrie belangrijke deelneming "19,75 per cent van Rosneft aandelen, met inbegrip van BP's bestaande bedrijf van 1,25% wilen 12,3 miljard dollar in contanten hebben ontvangen. "

  BP zou verwerven de Rosneft aandelen uit de Russische regering tegen een prijs van $8 per aandeel (vertegenwoordigt een premie van 12 procent bij de slotkoers van Rosneft aandeel op vrijdag, 18 oktober 2012.

  'Ondertekening van de definitieve overeenkomsten is afhankelijk van de Russische regering akkoord te gaan met de verkoop van de participatie van de 5,66 procent in Rosneft en het is de bedoeling dat de verkoop van TNK-BP en deze verdere investeringen in Rosneft op dezelfde dag voltooien zou,' zei de BP-instructie.

  Na voltooiing van de voorgenomen transactie, zou BP verwerven een totaal 18,5 procent belang in Rosneft en netto 12,3 miljard dollar in contanten, wat resulteert in BP 19,75 per cent van Rosneft voorraad te houden als samengevoegd met BP 1,25 procent huidige bedrijf in Rosneft.

  "Op dit niveau van eigendom, BP verwacht te kunnen verantwoorden voor zijn aandeel in de winst van Rosneft, productie en reserves op basis van eigen vermogen. Daarnaast verwacht BP te hebben twee zetels op Rosneft van negen persoon moederbord,"volgens BP.
  Overeenkomstig de hoofden van termen hebben BP en Rosneft een exclusiviteit periode van 90 dagen onderhandelen volledig genoemd verkoop en aankoop overeenkomsten.

  Na de ondertekening van de definitieve overeenkomsten voltooiing zou worden onderworpen aan bepaalde gebruikelijke sluiten voorwaarden, met inbegrip van gouvernementele, regelgevende en anti-trust goedkeuringen, en thans wordt voorzien tijdens de eerste helft van 2013.

  READ FULL ARTICLE:
  http://lauraherms01.skyrock.com/3122608909-BP-HOLDINGS-Rosneft-stakingen-van-contant-geld-en-deelt-deal-met-BP.html