Upload

BP Holdings

Kirsten Hansen

by Kirsten Hansen

56
249 views
  • About
  • Export
  • Add to
UPDATE 2-Russia regulator says BP deal may be Rosneft's last
Direkt kostnadsbesparingar på nya uppströms projekt
* Pellnäs att leverera olja till Kina från TNK-BP drivs fältet
* Antitrust chef säger inga fler stora Rosneft handlar sannolikt
* Pellnäs att upprätthålla utdelning utbetalningar 25 procent

Melissa Akin och Olesia Astakhova

Moskva, okt 23 Reuters) - Rysslands monopolbegränsning tillsynsmyndighet varnade statskontrollerade olja producent Rosneft på tisdagen att 55 miljarder dollar mycket att köpa konkurrerande tillverkare TNK-BP skulle sannolikt sin sista stora förvärv.
Affären, gick på måndagen med säljare BP Plc och dess partner i Ryssland, världens bästa producent, skulle skapa en kombinerad grupp leverera över en tredjedel av landets dagliga 10,4 miljoner fat råolja utdata och kunde bevisa det hög - vatten märket för Rosnefts snabba tillväxt i hemmet.
Antitrustreglerna chef Igor Artmeyev berättade Interfax news agency som gruppen skulle falla i tillåtna intervallet 35-50 procent av marknadsandelar, men skulle utsättas för framtida affärer nära granskning.
"Om de köper två badrum och en bensinstation, det är en sak. Om de pratar om vissa större affär, då anser jag att nr,"sade han.
Interfax citerade också ekonomin utrikesministern Andrei Belousov som säger att affären upp några antimonopoly farhågor.
Rosneft verkställande direktör Igor Sechin sade tidigare att förvärv av TNK-BP från BP och dess fyra sovjetiska-amerikansk miljardär partner skulle hjälpa den ryska ekonomin genom $3-$ 5 miljarder i synergieffekter, till stor del på projekt i nya provinser i Rysslands norr och öster.
President Vladimir Putin kallade det en hel del till ett bra pris, och aktier i Rosneft utökade vinster med 0,6 procent på tisdagen, har fått 3 procent på måndagen.
Det stärker statens kontroll av oljeindustrin, privatiserades kontroversiella selloffs efter Sovjetunionens kollaps. Återföring av processen, som berikat en handfull privatpersoner som vanligtvis kallas oligarker, började med konkurs auktionen som säkrade Rosneft tillgångar, tidigare nr 1 producent YUKOS.
Setjin tidigare tjänstgjort i ryska regeringen när Putin var premiärminister, och vissa analytiker väntat honom att gå på en köpfest som skulle kunna omfatta nr 4 producent Surgutneftegaz och Sovjettiden utländska projekt operatör Zarubezhneft.
Surgutneftegaz har särskilt varit ett ämne för övertagande spekulation på kontanter lugg uppskattas av analytiker i tiotals miljarder dollar.
Artmeyevs kommentarer föreslår som nu kanske är utom räckhåll.
TNK-BP övertagande är regeringens godkännande, som förväntas under första hälften av nästa år. BP har en 90 dagars exklusiva förhandlingar period att ut resten av buyout-termer.
Bland detaljerna som ännu meddelas är behandlingen av minoriteter i TNK-BP: s listade enheten, TNK-BP Holding, som har en free float på cirka 5 procent.
Bolagets aktier föll mer än 11 procent efter Setjin sagt ett konferenssamtal att köpa ut

14 comments

liebte die Website, halten Sie sich die Arbeit Jungs, ich werden Sie verfolgen.
By gabrielandrea 2 years ago
Vielen Dank für den Blog, gut zu halten, die Buchung solcher Stoffe zu tun.
By Quinta Peyton 2 years ago
Jag söker ständigt för bra info om detta ämne. Det kan vara svårt att hitta ibland. Tack!. Jag kommer att kontrollera tillbaka på din webbplats från gång till gång för mer information.
By Jaja Anson 2 years ago
En promenad att komma ihåg hela vägen!
By Zhenn Mistach 2 years ago
alla ser så trevligt. Tack för denna bra info
By dm_508d005dd31ef 2 years ago
Show more comments