BP Holdings , BP styrelsen godkänner Rosneft Deal

Try Our New Player
dm_5088d9bd76ad4
63
311 views
  • About
  • Export
  • Add to
Bp holdings
Moskva – BP: s styrelse har godkänt ett erbjudande från det ryska statliga oljebolaget Rosneft, köper de flesta av BP: s verksamhet i Ryssland för kontanter och aktier i Rosneft, ytterligare konsolidera Rysslands kontroll av dess oljeindustrin, en verkställande med kunskap om beslutet sade.
Enligt villkoren i affären, BP skulle förbli i Ryssland men — ursprungligen minst — endast som en minoritetsägare i ett oljebolag som kontrolleras av President Vladimir V. Putin regering. Senare hoppas BP att använda denna nya strategiska slips med Kreml för att trumma upp andra företag.
BP hade telegraphing sin vilja att göra en del för viss tid och Rosneft lämnades formellt ett erbjudande på torsdagen att köpa ut BP: s 50 procent av ett samriskföretag som här kallas TNK-BP.
Styrelsens godkännande får BP: s verkställande direktör, Robert W. Dudley, att förhandla om de slutgiltiga villkoren för BP: s försäljning av sin ryska anläggningar inom en rad av bra kombinationer av kontanter och aktier, sade den verkställande makten med kännedom om beslutet.
Intervallen var 10 miljarder dollar till 14 miljarder dollar och 15-20 procent av Rosnefts aktier. BP är sannolikt att få minst en plats i styrelsen.
Ett formellt tillkännagivande väntas redan i måndags. BP: s aktie steg cirka 4 procent förra veckan när det blev klart att en uppgörelse var nära förestående.
För BP kommer försäljning som det största steget ännu i Mr. Dudley "krympa växa" strategi i kölvattnet av oljeutsläppet 2010 golfen.
Mr. Dudley, en Mississippian, tog över mitt i denna katastrof och beslutade att BP, att överleva, sätter sin globala verksamhet på en ny fot genom att sälja äldre, mindre lönsamma områden och koncentrera sig på prospektering.
BP sålt tillgångar i länder från Venezuela till Vietnam. Ryska innehav var den största som passar in på kategorin för potentiella försäljning, bestående av mestadels åldrande oljefält i Sibirien med lite potential för nya utdata.
Fortfarande, de svarar för cirka 25 procent av BP: s globala produktionen, eller om så mycket olja som BP pumpar i Förenta staterna, inklusive Alaska. För den ryska industrin tar buyout av BP: s andel i TNK-BP en stor swath industrins full cirkel tillbaka till statligt ägande. Rosneft's chief executive, Igor I. Sechin, en före detta militära underrättelse officer och nära medhjälpare till Mr. Putin, är en förespråkare för större statligt ägande i oljeindustrin.

13 comments

var vänlig att ha goda och kreativa idéer kommer killarna.
By dm_508cfb3cb7a48 2 years ago
Jag visste aldrig att vi skulle kunna söka efter något liknande att det är intressant och något jag kan ser till när jag hittar en fri tid!
By Dennis Kamir 2 years ago
ag tala exakt om detta med en vän igår, och nu jag hittade om det i din blogg. Detta är awesome.
By Nicole Zubriggen 2 years ago
Detta är perfekt, jag ser för att göra något liknande mycket snart och denna artikel gör perfekt känsla.
By Abney Associates 2 years ago
Detta är perfekt, jag ser för att göra något liknande mycket snart och denna artikel gör perfekt känsla.
By dm_4fe0797573420 2 years ago
Show more comments