Advertising Console

  BP Holdings - BP vänder sig till regeringen i ryska företaget

  Repost
  dm_502f965a9ae19

  by dm_502f965a9ae19

  1
  20 views
  http://www.euractiv.com/energy/bp-turns-government-russian-vent-news-515565

  BP slutar ett stormigt förhållande med ryska tycoons från ett företag som kallas AAR och riktar i stället ett partnerskap med statligt ägda Rosneft. Affären, värt över 25 miljarder dollar (19.18 miljarder euro) skulle kunna ge det brittiska oljebolaget ett spel av mellan 16% och 20% i gigantisk rysk olja.
  Avtalet, som har ännu inte att slutföras, men som skulle kunna offentliggöras på måndag eller tisdag folds BP: s hälften av TNK-BP, Rysslands tredje största oljebolaget i Rosneft, mot kontanter och Rosneft materiel.

  BP kan till slut en stormig relation med sina partner i företaget, AAR, och för att göra närmare band till en rysk regering som utövar en mycket strängare håll på oljeindustrin än i det gjorde under 1990-talet när BP första investerat i det.

  TNK-BP är mycket lönsamma och ger en fjärdedel av BP: s totala produktion, men dess fält är mogen, och de sovjetiska-född business tycoons som äger den andra hälften genom AAR var för BP: s Sök efter tillväxt i oljerika Ryssland genom närmare band med Rosneft och dess kraftfulla boss.

  Ska affären vara klar och överleva en månader lång godkännandeprocessen, BP: s exponering till Ryssland skulle bli lägre, men det kunde säkra det platser på Rosneft styrelse och närmare band än någon av konkurrenterna till Igor Sechin, verkställande direktör för Rosneft, som har en betydande säga i energipolitike