Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Like
Watch Later
Share
Add to

Verbalisti predstavljaju sliku Krik (The Scream)

6 years ago144 views

http://www.verbalisti.com
http://www.facebook.com/verbalisti

Verzija slike "Krik" (The Scream), pastel norveškog slikara Edvarda Munka, prodata je 2. maja u Sadebiju u Njujorku za 119,92 miliona dolara i tako postala najskuplje delo ikad prodato na aukciji (i peta najskuplja slika na svetu prodata bilo na aukciji bilo privatnim putem).

Ekspresionistički slikar Munk (1863-1944) je u periodu između 1893. i 1910. naslikao četiri verzije ove slike koja je tokom godina postala simbol anksioznosti modernog čoveka i univerzalnog bola. Slika je specifična po tome što je jedina verzija sa originalnim ramom od svetlog drveta i stihovima ispisanim crvenom bojom (Osetio sam nalet melanholije - Stajao sam / Ukočen, smrtno umoran) koji su inspirisali ovo najpoznatije delo na svetu.
_____________________

Postanite deo komunikacijske i jezičke mreže Verbalisti http://www.verbalisti.com, razmenite svoja iskustva i želje, zabavite se i upoznajte nove prijatelje. Društvena mreža Verbalisti okuplja zaljubljenike u strane jezike i sve one koji žele da razviju komunikacijske veštine. Poslovni ljudi, diplomate, profesori stranih jezika, prevodioci, lingvisti, studenti, instituti i škole stranih jezika, kao i strukovna udruženja, učetvuju u radu Verbalista, s ciljem da razmene iskustva i unaprede kvalitet profesionalnog usavršavanja.

Verbalisti su robna marka kompanije PRODIREKT LLC http://www.prodirektgroup.com, koja je predstavnik i u većini slučajeva regionalni ekskluzivni zastupnik elitnih koledža i škola u svetu. PRODIREKT je prva i zasada jedina kompanija u regionu jugoistočne Evrope koja je dobila akreditaciju za organizaciju jezičke edukacije i programa radne prakse u inostranstvu od strane dve najznačajnije organizacije u Evropi -- britanske English UK i nemačke ICEF, koje ujedno kontrolišu rad i izdaju akreditacije koledžima i jezičkim školama širom sveta.

Report this video

Select an issue

Embed the video

Verbalisti predstavljaju sliku Krik (The Scream)
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/xtzfnz" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above