Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Asimo, najsavremeniji robot na svetu

5 years ago113 views

http://www.verbalisti.com
komunikacijska i jezička mreža Verbalisti http://www.facebook.com/verbalisti

Obrazovna kompanija Prodirekt s posebnim zadovoljstvom najavljuje još jednu partnersku saradnju s Centrom za promociju nauke u kojoj će najveća jezička mreža u jugoistočnoj Evropi biti deo jedinstvene manifestacije „Dani budućnosti: Robotika". Nakon što smo ranije ove godine podržali projekat „Maj mesec matematike" na red su stigli najsavremeniji roboti. Prvi put u Srbiju dolazi Asimo, najnapredniji humanoidni robot na svetu, i mi Verbalisti ćemo imati bliski susret s njim.

Bogati program manifestacije „Dani budućnosti: Robotika" uključuje predavanja, od kojih će mnoga održati gosti iz inostranstva, kao i filmove i brojne radionice. Ipak, glavni događaj odigraće se 24. septembra na Kolarcu kada će nastupiti robot Asimo i publici se obratiti na srpskom jeziku.

Asimo je nešto sitniji od prosečnog čoveka: visok je 130 centimetara i težak 48 kilograma. Napravljeno je svega pet modela i pedesetak ovih robota koji se fizički neznatno razlikuju. Asimo govori čak i jezik znakova. On može da hoda i da trči brzinom od šest kilometara na sat, penje se uz stepenice, nosi poslužavnik, šutira loptu, saginje se, okreće, pleše i izvršava najrazličitije zadatke. Naučen je da funkcioniše u realnoj sredini kako bi mogao da se snađe i pomogne čoveku u poslu koji mu je zadat. Asimo prepoznaje objekte koji se pomeraju i proračunava razdaljinu i pravac njihovog kretanja, prati čoveka i pozdravlja ga kad mu se približi -- pruža ruku ili mahne, u zavisnosti od ponašanja osobe.
___________________________

Postanite deo komunikacijske i jezičke mreže Verbalisti http://www.verbalisti.com, razmenite svoja iskustva i želje, zabavite se i upoznajte nove prijatelje. Društvena mreža Verbalisti okuplja zaljubljenike u strane jezike i sve one koji žele da razviju komunikacijske veštine. Poslovni ljudi, diplomate, profesori stranih jezika, prevodioci, lingvisti, studenti, instituti i škole stranih jezika, kao i strukovna udruženja, učetvuju u radu Verbalista, s ciljem da razmene iskustva i unaprede kvalitet profesionalnog usavršavanja.

Verbalisti su robna marka kompanije PRODIREKT LLC http://www.prodirektgroup.com, koja je predstavnik i u većini slučajeva regionalni ekskluzivni zastupnik elitnih koledža i škola u svetu. PRODIREKT je prva i zasada jedina kompanija u regionu jugoistočne Evrope koja je dobila akreditaciju za organizaciju jezičke edukacije i programa radne prakse u inostranstvu od strane dve najznačajnije organizacije u Evropi -- britanske English UK i nemačke ICEF, koje ujedno kontrolišu rad i izdaju akreditacije koledžima i jezičkim školama širom sveta.