Govt waarschuwt voorschot prijsstelling overeenkomsten regels

Jazon Mertz
0
5 views
  • About
  • Export
  • Add to
De regels worden verwacht om verrekenprijzen geschillen; de invoering ervan kunnen bedrijven in de IT-sector
New Delhi: De regering op vrijdag kennisgeving regels voor advance prijzen overeenkomsten (APA), een beweging die is verwacht om geschillen met verrekenprijzen.
De invoering van APA’s had aangekondigd in de begroting voor dit jaar.
APA is een overeenkomst tussen een belastingplichtige en de fiscus op een procedure van overdracht-prijzen voor een bepaalde set van transacties. Verrekenprijzen verwijst naar de praktijk van arm’s length prijzen voor transacties tussen groep bedrijven gevestigd in verschillende landen om ervoor te zorgen dat een eerlijke prijs — een die zou hebben gebracht aan een niet-verbonden partij — wordt geheven. Het heeft een oppervlakte van toenemende geschil in India met de meest recente beoordeling van dergelijke verrekenprijzen door de fiscus zien meer vorderingen op de melodie van 9,5 miljard dollar (rond Rs.52,250 crore) geweest.
APA van introductie kan helpen bedrijven in de informatie technologie ruimte evenals andere dienstensectoren, die de meest overdracht-prijzen geschillen met de fiscus van inkomen hebben gehad.
Volgens APA regels, zal elke overeenkomst tussen een belastingbetaler en de afdeling overeengekomen verrekenprijzen procedure, arm van lengte prijzen en details van de transactie onder beoordeling omvatten.
“Zodra het bedrijf een overeenkomst aangaat, het is vrijgesproken van toekomstige geschillen en ook een heleboel naleving procedures,” zei Mudigonda Vishweshwar, senior director, Deloitte Touche Tohmatsu India Pvt. Ltd.
“Succes van de APA zou afhangen van hoe de onderhandelingen over de APA autoriteiten zou omgaan met de aanvrager, vooral tijdens het vooroverleg en ook in de beginperiode van het indienen van een APA,” zei hij. “Indien uitgevoerd met een juiste geest van onderhandelingen, zal APA elimineren onnodige geschillen.”
Elk bedrijf dat wenst te betreden in een APA zal hebben om bij te wonen van uitgebreide pre-filing overleg met de autoriteiten van de inkomstenbelasting. Afhankelijk van de discussies, kan het bedrijf bestand voor een APA-verzoek of besluiten om niet verder te gaan met het.
Bron: http://www.livemint.com/2012/08/31221117/Govt-notifies-advance-pricing.html

1 comment

Pin my tail and call me a donkey, that really helped.
By Jazon Mertz 2 years ago