Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Huspriser förväntas falla, säger Bradley Associates - livejournal,

5 years ago10 views

Lantmätare väntar huspriser att doppa under de kommande månaderna, att fråga ett samtal för säljaren att vara realistiska om rekomenderas priser. Ca 23% fler inspektörer bad i en undersökning av Royal Institution of Chartered Surveyors (Rics) förväntas priserna att falla i stället för att öka under de kommande tre månaderna.
Bradley fann att en liknande andel rapporterade att priserna sjönk i juli. London var det enda området i Förenade kungariket som bucked trenden. Lantmätare sade att prisfall var mest troligt i västra England, East Midlands, och Yorkshire och Humberside.
Gruppen sade att köparna fortfarande svårt att få tillgång till finansiering av hypotekslån, men intresse hade inte doppat på grund av det dåliga vädret i juli.
Dock hade antalet hem som kommer ut på marknaden sjunkit.
“Om leverantörer vill sälja sina hem snabbt, de måste vara realistiska i deras förväntningar på priset,” sade Peter Bolton kung av Rics.
Undersökningen kommer efter både i Halifax och rikstäckande hus prisundersökningar rapporterade faller i värden i juli.
Nationwide säger att priserna hade sjunkit för fyra av de senaste fem månaderna. Halifax förutspådde att det skulle bli lite förändringar i priser under resten av året, om inte en recession blev sämre.
Fastighetsregistret-undersökning av huspriser, av många betraktas som den mest omfattande, visade en stor geografisk skillnaden i kammaren pris rörelsen i England och Wales.
I nämnda priser ökade med 6,3 procent i London under året fram till slutet av juni, men föll med 1,9% i Yorkshire och Humber under samma period.