pavlova

Koken met Karin

door Koken met Karin

10
32 900 views

4 commentaar

Ik heb 'm in Frankrijk leren maken, vandaar de klemtoonkwestie waarschijnlijk. Overigens is de buitenkant knapperig, maar de binnenkant is wel degelijk zachtschuimig. En hoewel niet spierwit (puristen, inderdaad...) blijft 'ie wel degelijk héél in de oven, dus ook daar zie ik het probleem niet van.
P.S. als we nou toch aan het puristen zijn, 'bedoeld' is als voltooid deelwoord toch echt met een d... ;-)
Door Koken met Karin 8 jaren geleden
Oja en je spreekt uit Pavlóva en niet pàvlova, kwestie van klemtoon.
Door Hazelino 8 jaren geleden
Pavlova... heerlijk!!!
Echter weet ik niet van wie deze mevrouw Pavlova heeft leren maken. Deze versie is niet zoals Pavlova bedoelt is!!! Het hoort niet plat en zeker niet volledig knapperig. De bedoeling is dat de taart van binnen juist wél schuimig is in plaats van krokant. De Pavlova is namelijk vernoemd naar een beroemde balletdanseres waarvan deze taart staat voor de tutu.. een luchtig iets!! Overigens gaan puristen niet alleen voor spierwit, maar ook voor een taart die héél blijft in de oven!!
Als het bruin wordt betekent dat niet per se knapperig, maar dat het te lang in de oven heeft gestaan... Jammer dat dit recept zo verkeerd wordt gebracht, kan het niet anders zeggen. Overigens is rood (zomer)fruit erop zeker een klassieker en eigenlijk ook wel het lekkerst.
Door Hazelino 8 jaren geleden
danke aber leider ich kann nicht alles verstehen :-( Konnen Sie nicht das auf Englisch magen? oder einfach untertitle???
Door symna 8 jaren geleden