Uploaden

Schietpartij kickboksgala Hoorn, Vredehofstraat

Dion Manschot

door Dion Manschot

5
62 views
  • Informatie
  • Exporteren
  • Toevoegen aan
HOORN -
'Nog nooit zo'n enorme paniek gezien. En echt alles zat onder het bloed', zegt sporthalbeheerder George Gregoire van de Vredehof op de ochtend na de massale vechtpartij en schietpartij tijdens het kickboksgala in Hoorn. De zwaargewonde die daarbij viel ligt nog steeds in zorgwekkende toestand op de intensive care.

Tijdens het kickboksgala klonken zaterdagavond meerdere schoten nadat er binnen een enorme vechtpartij was uitgebroken. De sfeer was de hele avond al broeierig, bevestiogen diverse ooggetuigen.

Volgens de politie raakte er een man zwaargewond, hij ligt op de intensive care. Ook zijn er twee lichtgewonden. Er is grote paniek in de sporthal Vredehof. Buiten voor de deur lag lange tijd een lichaam. Er is een arrestatie verricht. Burgemeester Onno van Veldhuizen liet weten het te betreuren dat het sportgala uitmondde in een grote vechtpartij.

In de paniek in de sporthal zijn veel mensen, onder wie veel kinderen, onder de voet gelopen. Het is onduidelijk hoe het zwaargewonde slachtoffer de verwondingen heeft opgelopen: door een kogel, door een vechtpartij of door de paniek. De gearresteerde is een man die door zes agenten is meegenomen.

Aan het begin van de avond was er al een opstootje op de tribune. Dat werd snel gesust, waarop de sfeer ten goede leek gekeerd.

Later op de avond liep het toch uit de hand. Er ontstond een woordenwisseling rond de ring, waarna er gevochten werd. Volgens ooggetuigen vlogen er stoelen, tafels en glazen door de hal. Gregoire: ,,Alle stoelen vlogen door de lucht. Alsof iedereen daar op had zitten wachten. Overal lag bloed, niet normaal.''

Paniek ontstond na een schot, vermoedelijk van een vuurwapen. Mensen probeerden de zaal uit te komen. Hierbij kwamen kinderen in de verdrukking. Gregoire: ,,Die kinderen en ouders. Ik heb nog nooit zo'n paniek meegemaakt. Gelukkig kon ik een hek openen waardoor de mensen weg konden. Er waren duizend man binnen.''

Volgens ooggetuigen was de sfeer ter plaatse tot even na elven grimmig, daarna werd het iets rustiger. Mensen hebben voor hun leven moeten rennen om een veilig heenkomen te vinden. In de paniek zijn mensen gewond geraakt. Enkelen liepen door afgesloten hekken. Er is ook een traumahelikopter ingezet.

In de paniek werd ook een fietser door een ambulance aangereden.

Burgemeester
Burgemeester Onno van Veldhuizen liet weten het te betreuren dat het sportgala uitmondde in een grote vechtpartij. „Ik leef mee met de gewonden en hun familie en de mensen die dit hebben moeten aanschouwen. De bezoekers van het sportgala zullen enorm zijn geschrokken. Het zal grote indruk hebben gemaakt", aldus de burgemeester op de website van zijn gemeente.

Afscheid
Het kickboksgala is georganiseerd door Petres Gym. Het gala zou tevens het afscheid zijn van kickbokser Clyde Petres, maar die heeft de ring niet meer kunnen betreden. In 2008 werd bij hem lymfeklierkanker geconstateerd en verwachtte hij nooit meer te kunnen vechten. Na hard vechten en veel doorzettingsvermogen en wilskracht zou hij vanavond in de Vredehof zijn carriere afsluiten. Clyde is ook de eigenaar van Petres Gym aan de Oude Veiling in Hoorn.
nds
(Bron: Gooi -en Eemlander)

0 commentaar