Advertising Console

  L’art elèctric o la pintura dels transformadors ERDF

  Repost
  ville_perpignan

  par ville_perpignan

  30
  38 vues
  Per a rehabilitar els transformadors ERDF rares vegades estètics i sovint empastifades de grafits, un conveni entre la Vila de Perpinyà, ERDF i el centre comunal d’acció social es va firmar. N’existeixen més de 300 a la ciutat de 4 a 50 m². Per fondre’ls al paisatge de manera harmoniosa, artistes van ser sol·licitats. Pintors o grafistes, s’inspiren del paisatge urbà ambient per a donar una identitat i una ànima a aquestes parets sense gràcia.
  Al sector Sud per exemple, 8 postes revisats i pintats per l’intermediari del centre comunal d’acció social, adults en tallers d’obres d’inserció preparen els transformadors abans el treball dels artistes, i d’aquesta manera contribueixen en l’elaboració de les obres. En altres temps embrutades de diferents maneres, els transformadors esdevenen « obres d’art », tornant l’entorn més agradable.
  Artistes locals tal com Cathy Lemaire, Tom Darnal, Thomas Penanguer fan l’aportació de la seva creativitat i del seu talent i cadascú marca de les seves manetes artístiques els transformadors dels barris anant del Sud al Nord passant per l’Est i l’Oest.
  Han escollit de pintar un punt d’aigua, un paisatge, un petit príncep, un carroussel, cavalls, fruites, flors, insectes, animals … cada obra sent un eco al barri.
  Aquesta operació reunint el conjunt d’aquestes obres és el fruit d’un conveni entre la Vila de Perpinyà, ERDF, el centre Comunal d’Acció Social per a la inserció professional d’artistes pintors i grafistes.