KALDER 20. KALİTE KONGRESİ - BEKİR OKAN
  • 12 yıl önce
20. Kalite Kongresi’nde Türk eğitim sistemi sorunlarına cevap arandı.
Türkiye’de eğitim alanında fark yaratanlar, KALDER 20. Kalite Kongresi’nde “eğitimde dünya standartlarında neredeyiz?” sorusuna cevap aradı.

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun katıldığı, Eğitim yazarı Abbas Güçlü’nün moderatörlüğünü üstlendiği oturumda eğitim sisteminin sorunları tartışıldı.
Ekonomide, sanayide ve eğitimde, yenilikçiliğin, yaratıcılığın ve fark yaratmanın önemini vurgulayan Bekir Okan, ekonomik alanda yenilikçiliğin dört yönde çaba ile mümkün olabileceğini dile getirdi. Uluslararası işbirliği, araştırma ve geliştirme kurumları, kamu mali denet araçları ve yatırım ortamı başlıklarına dikkat çeken Okan, küresel krizden çıkışın bile yenilikçilik ile sağlanabileceğini vurguladı.
Konuşmasında eğitim alanındaki sorunlara değinen Bekir Okan “Ezbere dayalı eğitim sistemi, üniversite-sanayi alanında işbirliğinin yetersizliği, çocuk ve gençlerin yeteneklerine, eğilimlerine bakılmadan anne baba ve öğretmenleri tarafından farklı kulvarlarda yarışmaya zorlanması, işsizlik; özellikle üniversite mezunu gençlerin işsizliği büyük sorun.” dedi. Okan Üniversitesi ve Okan Koleji’nin bu sorunlara çözüm bulma bilinci ile kurulduğu belirten Okan, “Açılan bölümler, dünyadaki gelişmeler de gözlenerek, yalnızca bugünün değil, geleceğin ihtiyaçları da dikkate alınarak belirlendi. Programlarımızı sektörlerle işbirliği protokolleri yaparak geliştirdik. Sürekli gelişme düşüncesiyle her yıl yeni uygulamaları devreye sokarak ülkemizin eğitimine katkılarımıza devam ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Önerilen