Advertising Console

  Andreea Balan - Like a Bunny(Official Video)HD

  Reposter
  Eastern Daily News

  par Eastern Daily News

  776
  9 795 vues
  Andreea Georgiana Bălan;
  cântăreață de muzica pop, s-a nǎscut pe 23 iunie 1984. Pǎrinții ei sunt Sǎndel Bǎlan și Valeria Bǎlan.Printre hobby-urile sale se numără limba engleză, geometria, algebra și informatica. La școală a fost o elevă de nivel mediu până în clasa a VIII-a, devenind apoi o elevă bună.Copilăria s-a desfășurat fără incidente majore, fiind catalogată ca "un copil foarte cuminte".A urmat cursurile Liceului Ion Luca Caragiale din Ploiești, trecând examenul de bacalaureat cu nota 9.
  A început să cânte la vârsta de 10 ani, sub îndrumarea tatălui ei, Săndel Bălan. Acesta i-a compus câteva piese, cu care a participat la o serie de spectacole pentru copii din Ploiești. În cadrul acestor recitaluri, a fost remarcată de Mihai Constantinescu, fiind invitată de acesta în emisiunea pentru copii, BaDa BaNu, difuzată de TVR1. A mai fost invitată și la alte emisiune specifice, precum Feriți-vă de măgăruș, Abracadabra, Video Magazin și Tip top mini top.În această perioadă a participat la numeroase festivaluri pentru copii, obținând mai multe premii, cel mai important fiind Festivalul Internațional Micul Prinț; la acesta au participat copii din 16 state, Bălan fiind numită „Mica Prințesă a Europei”.Au existat câteva tratative de a forma un grup cu Simona Nae, dar planurile nu s-au materializat în urma neînțelegerilor dintre părinți.
  În 1997, Bălan participă la Gala Națională Eurovision cu piesa „Un univers mai liniștit”, participarea ei nefiind însă validă din cauza criteriilor de vârstă care nu le îndeplinea.Anul următor, devine primul copil care lansează un material discografic sub formă de compact disc în România. Albumul, intitulat Amețiți de fum, conținea 10 piese dance compuse de tatăl ei și orchestrate de Cătălin Tîrcolea, dar care, deși lansat oficial, nu a fost mai fost distribuit din cauza lipsei de fonduri.Unii o numesc ca fiind prima artistă de muzică dance din România, datorită unor compoziții ca "Rezemat de gard", care au fost incluse pe album