OmroepGennepTV 2010 Week 15 Bosploeg Dichterbij

435 views
  • Informatie
  • Exporteren
  • Toevoegen aan
OmroepGennepTV 2010 Week 15 Bosploeg Dichterbij GENNEP Dagbestedinggroep De Bosploeg, van zorginstelling Dichterbij, heeft vorige week €6000,- van de publieke omroep VARA ontvangen voor de aanschaf van een nieuwe tweedehands trekker. Dit zogeheten 1-mei-geschenk schenkt de VARA Jaarlijks aan verschillende idealistische organisaties en goede doelen.

De tractor, die De Bosploeg van het bedrag heeft gekocht, heeft als doel de werkzaamheden te verlichten. Dit zijn werkzaamheden die zowel op het voormalig NATO-terrein plaatsvinden als maatschappelijk georiënteerde projecten in de natuur van de regio Gennep.

De VARA keek bij haar keuze tussen de verschillende projecten voornamelijk naar het concrete doel dat de organisaties wilden realiseren. In het geval van De Bosploeg was dat de aanschaf van een trekker met frontlader die het werken met grote hoeveelheden hout en het tillen van zware boomstammen gemakkelijk maakt.

Koen Reijnen, een andere medewerker van De Bosploeg is erg tevreden dat deze trekker er komt. "Onze werkzaamheden, die dagelijkse in het bos en op De Looierheide verricht worden, ook op de maatschappij gericht zijn, waren voorheen grotendeels op mens- en spierkracht gebaseerd. Zo plaatsten wij bankjes en tafels in de omgeving en zetten wij op lokaal niveau wandelroutes uit. De nieuw trekker kan hierbij letterlijk en figuurlijk veel werk van onze schouders nemen."

De Bosploeg heeft als belangrijkste taak zinvol werk en dagbesteding te bieden in de vrije natuur. Deze hulp en ondersteuning verleent De Bosploeg aan mensen met een verstandelijke handicap van verschillende niveaus en aan jongens met moeilijk gedrag. Het werk dat zij verzetten bestaat voornamelijk uit onderhoud van de natuur in Noord-Limburg en omgeving voor zowel gemeenten als organisaties en particulieren.

Opmerkingen zijn uitgeschakeld voor deze video.