Advertising Console

  motoren

  internetredactie

  door internetredactie

  3
  253 views
  Tragisch motorongeluk werpt schaduw over feestweekend
  haarlem -
  De 37-jarige sleepbootkapitein Norman Rademaker uit IJmuiden heeft zondagmiddag op tragische wijze in Luxemburg het leven gelaten tijdens het jubileum motorweekend van de Haarlemse rijschool van Jaap Schulz.

  De motorrijder, die werkzaam was bij havensleepdienst Iskes in IJmuiden, maakte zondagmiddag met twee anderen, onder wie zijn vrouw, een rondje in de omgeving van het hotel in Vianden. Hij belandde in de vangrail na een hartstilstand. Die oorzaak werd werd bevestigd door een arts.

  Bob Schulz rijdt met oud-leerlingen twee keer per jaar op en neer naar Vianden. Dit was de veertigste tocht en een recordaantal deelnemers van 180 oud-cursisten maakte de tocht mee. De festiviteiten in verband met het jubileum werden direct na het ongeval stopgezet. ,,Iedereen is erg onder de indruk door dit drama'', vertelt één van de deelnemers.

  De IJmuidenaar had al eerder lichamelijke klachten. Volgens een goedingelichte motorrijder had hij vijf keer het ziekenhuis opgezocht omdat hij dacht 't aan het hart te hebben, maar werden de verschijnselen geweten aan stress. De motorrijder had zaterdag weer klachten en zocht zijn bed vroeg op.

  Bij het vertrek van de groep, afgelopen zaterdag, is de bij dit artikel geplaatste video gemaakt.