Advertising Console

  Vliegen14-04-2010

  internetredactie

  door internetredactie

  3
  292 views
  Hoogvlieger Tim vliegt als piloot over zijn school
  Hij is zeven jaar, zit op de basisschool, maar was gisteren even piloot. Achter de knuppel van een Cessna 172 steeg Tim Dijkstra uit Alkmaar op van Den Helder Airport. Even later groette hij met het vliegtuig zijn klasgenoten van de Kardinaal de Jongschool in Alkmaar.
  Tim is een ochtendje mee met vlieger Jacob Jan Rooker uit Aartswoud. Die stelt zijn vliegkunsten beschikbaar voor kinderen met een ernstige ziekte. En dat heeft hoogvlieger Tim ook. Hij heeft leukemie en krijgt chemotherapie. Geen lolletje voor een jongen van zeven en daarom verdient hij af en toe een leuk uitje.
  Op schoot bij Jacob Jan Rooker nemen piloot en co-piloot het vluchtplan door op een grote kaart. ,,De wind is noordoost, dus moeten we tegen de wind in opstijgen. En dan stuur jij hem daarna direct naar Alkmaar. Terug gaan we even over Aartswoud, daar woon ik. Kun je dat ook zien. Oké?''
  Al een jaar leukemie en nog een jaar chemo te gaan. Zware tijden voor de familie, want daarna moet Tims lijf op eigen kracht het gevecht gaan winnen. Moeder Brenda en vader Dolf ontdekten de hoogvliegers via een lotgenoot van Tim. ,,Hartstikke leuk zo'n uitje, maar Tim moet wel gewoon een leuk joch blijven. Hij gaat graag naar school en als het normale leven goed gaat, vinden we dat eigenlijk het leukste. Als ik aan hem vraag of hij snapt waarom hij mag meevliegen, zegt hij heel nuchter: omdat ik kanker heb'', zegt moeder Brenda.
  Info: www.stichtinghoogvliegers.nl