Wilt u al uw recente zoekopdrachten verwijderen?

Alle recente zoekopdrachten zullen verwijderd worden

motorkap_1619279a

8 jaar geleden188 views

Buitelen over de motorkap voor film over verkeer
Het zal je maar gebeuren: negen keer door een auto worden aangereden. Stuntman Alexander de Vre was gistermiddag de klos, tijdens filmopnames in Wervershoof voor een verkeerseducatiefilm.

Negen keer buitelt hij op de Raiffeisenlaan vanaf zijn fiets over de motorkap van een auto. Een aanfietsend meisje, getuige van het ongeluk, schrikt even zovele malen, voordat regisseur Erik te Kamp tevreden is.

De film dient als ondersteunend materiaal bij een verkeersproject voor brugklasleerlingen. Een idee van de Schoolbegeleiding Zaanstreek-Waterland, dat na de zomer in Purmerend, en in andere middelbare scholen in de stadsregio Amsterdam, van start gaat. ,,Ja, kinderen hebben wel verkeersles op de lagere school'', zegt Martin Ooijevaar van de onderwijsdienst. ,,Maar als ze naar het middelbaar onderwijs gaan, hebben ze drie keer zoveel kans op een ongeval.''

Het project 'Case 101, crash scene investigation' moet daar een einde aan maken. Brugklassers krijgen eerst een nieuwsuitzending te zien over een aanrijding tussen een auto en een fietser, en moeten aan de hand daarvan achterhalen hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. In de hoop dat ze zelf voorzichtiger worden.