Advertising Console

    Jonge film fans: OGEN EN OREN OPEN!

    205 views
    Sinds de heropening van CINEMATEK kennen de vertoningen voor jonge filmfans een groot succes. Omdat de jonge toeschouwers van vandaag de cinefielen van morgen worden, proberen we onze passie voor filmgeschiedenis met hen te delen. Op het grote scherm tonen we steeds een mengelmoes van grote klassiekers en kleine parels uit de collectie van CINEMATEK. Het eerste semester van 2010 belooft opnieuw een spannende reis langs alle genres te worden.
    We maken er een echte tijdreis van die halte houdt bij de oude Grieken met Hercules en Clash of the Titans om van daaruit door te reizen naar de imaginaire stranden van Liliput in Gulliver's travels. Onze tocht gaat soms over zee, zoals in Buster Keatons The Navigator, maar we kiezen evengoed het luchtruim met Le peuple migrateur. Tussendoor komen we op adem in de ultramoderne villa van de familie Arpel in Mon oncle en op de attracties van Coney Island in Little fugitive. Onze vertoningen zorgen voor een mooi parcours langs de schatten van de cinema.
    Onder de titel JONGE FILMFANS schuilt een zeer gevarieerd filmprogramma, voor jong en oud, dat plaatsvindt in drie verschillende zalen: de prestigieuze Henry Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten waar de grote klassiekers getoond worden, de knusse en gezellige STUDIO 5 van FLAGEY, en uiteraard de nieuwe zaal LEDOUX van CINEMATEK.