Voulez-vous effacer les recherches récentes ?

Toutes les recherches récentes seront supprimées

Liker
À regarder plus tard
Partager
Ajouter

Shqiptarët në Mal të Zi humbin njësinë e tyre zgjedhore 2010

il y a 8 ans1.1K views

floww07

floWw

Podgoricë: Edhe pse që të gjithë deputetët e partive nacionale parlamentare shqiptare kanë qenë këmbëngulës, që me ligjin e ri zgjedhor, i cili është në periudhën e finalizimit, të definohet njësia e posaçme zgjedhorore shqiptare, nga e cila do të dilnin 5 deputetë, përvojë kjo që aplikohet tash 13 vjet në Malin e Zi, Grupi punues kuvendor nuk e mori parasysh këtë, bën të ditur KosovaLive.
Pikërisht pesë deputetët shqiptarë nga zona e posaçme e tyre zgjedhore, ishin përcaktues që Mali i Zi të shpallet shtet i pavarur dhe sovran dhe të miratojë Kushtetutën e re, që e definon këtë.
“Mali i Zi do të jetë një njësi zgjedhore, pa mandate të garantuara për çka kanë insistuar shqiptarët, dhe në Parlament do të mund të hyjnë komunitetet që e kalojnë cenzusin e karakterit qytetar prej 3 për qind,” thotë bashkërenduesi i Grupit punues parlamentar, Miodrag Vukoviq, duke theksuar se përveç përfaqësuesve shqiptarë, të gjithë anëtarët tjerë ishin unikë për këtë model.

Signaler cette vidéo

Quel est le problème ?

Intégrer la vidéo

Shqiptarët në Mal të Zi humbin njësinë e tyre zgjedhore 2010
Lecture auto
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/xc8r1w" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Intégrer la vidéo à votre site avec le code d'intégration ci-dessus