Advertising Console

  w1f en w1v

  Roderik

  door Roderik

  0
  154 views
  Video & Fotografie. Het spel en de regels bij.....
  Als je iemand filmt of fotografeert is of lijkt dat heel gewoon, maar het is eigenlijk heel bijzonder en leuk om te doen. Het is soms ook erg lastig iemand goed vast te leggen. Beide disciplines hebben uiteraard een grote overeenkomst in kadrering en lichtval, maar het verschil zit hem vooral in de tijd. Foto's staan stil en maken geen geluid, video laat mensen spreken en bewegen.
  Iemand filmen of fotograferen is aan regels gebonden. Als je iemand registreert moet hij of zij weten dat je dat doet, of dat je dat (zojuist) gedaan hebt. Toestemming is dus nodig. Tenzij het om grote groepen mensen gaat, dan hoeft dat weer niet. Verder heb je toestemming nodig van ouders als je foto's of video's wilt publiceren van iemand van 16 jaar of jonger. En uiteraard zijn er weer allerlei uitzonderingsgevallen. Bekijk: 'portretrecht' op zoekmachines. Er is veel over te lezen.

  Wat Een Foto! en Wat Een Video! hebben hier een videopresentatie.

  Wat een Foto! & Wat een Video!
  Op de Krea Doe beurs in Utrecht was het zeer druk met een grote variatie aan creativiteit. Behalve 3D-kaarten, kralen-kettingen en versierde lampenkappen waren er ook video's en foto's te maken. Nieuw dit jaar waren de stands van W1F(fotografie) en W1V(video). Onder leiding van fotograaf Maarten van de Velde werden workshoppers de beurs op gestuurd met een foto-opdracht. En bij W1V konden mensen onder leiding van videomakers Eibe van de Velde en Roderik Rodenburg elkaar filmen en interviewen, zie ook op dit filmpje.
  Enthousiaste bezoekers en uzelf mogen zich nu gaan opmaken voor de cursussen (zie de websites w1f.nl en w1v.nl) op de Prins Hendrik kade 8 in Amsterdam (tegenover het Centraal Station).

  U kunt zich aanmelden voor een cursus video bij W1V.nl (thema: Onbekend Amsterdam), voor een cursus fotografie bij W1F.nl.