Advertising Console

  8

  Bas Labruyère

  door Bas Labruyère

  7
  676 views
  Dit is de laatste film die filmmaker Bas Labruyère geregisseerd heeft tijdens zijn periode aan de filmacademie (NFTA , 2001 - 2006), waarin hij te kampen had met een langdurige psychose. De film is gemaakt toen hij midden in de psychose zat. Bezoek voor meer informatie - en een film over die periode: www.verlorenjaren.nl.

  '8' is een derdejaarsfilm van de Nederlandse Film en Televisie Academie - filmacademie te Amsterdam (16mm, 2005). De insteek was 8 (lees horizontaal de moebius) scènes te maken die allemaal te maken hadden met het vertellende personage Dries (de jongen met de lucifers), die in zijn wijk Bos en Lommer in Amsterdam door zinloos geweld om het leven zou zijn gebracht. De visie (2005) was en is (nog steeds) dat een 'halfbloedje' (Dries) de hoop op een wèl goed functionerende multiculturele samenleving belichaamt.

  '8' vertelt (terugkijkend) de laatste dag uit het leven van Dries aan de hand van personages uit zijn directe omgeving (Bos en Lommer). Een (mislukte) poging een mozaïekfilm (ensemblefilm) van achteren naar voren te vertellen.

  Acteurs zijn (o.a.): Frederik de Groot, Fred Goessens, Sharmarke Mahamoud, Robby Kensmil, Jeroen Woe, Fehd El Ouali, Daan Rijssel, Kim Scheerder, Abdelftah Ahmed Salah, Rachida Laallala, Truus te Selle en Ada Nwosu.

  Scenario: Bastiaan Kroeger.
  Regie: Bas Labruyère.
  Production design: Femke Hoube en Marie Janke Damoiseaux.
  Grime: Ingrid Kippuw.
  Camera: Alexander Sachs.
  Sound design: Gert Wiersema.
  Muziek: Matthijs van der Veer en Dirk Merzlar.
  Montage: Sander van der Aa.
  Visual effects: Anne Gentenaar.
  Productie: Sanne Cousijn en Bouke van der Veer.