Advertising Console

  Vanilla Ninja Backstage

  fonz wenehenubun

  door fonz wenehenubun

  129
  617 views
  Vanilla Ninja is een drieledige Estse all-female band, die in verschillende landen in Europa de hitlijsten hebben weten te halen, met name in Duitsland en Oostenrijk. De huidige formatie van de band bestaat uit de leden:

  Lenna Kuurmaa (geboren op 26 september 1985 in Tallinn, Estland)
  Katrin Siska (geboren op 10 december 1983 in Tallinn, Estland)
  Piret Järvis (geboren op 6 februari 1984 in Tallinn, Estland)
  In de oorspronkelijke formatie werden de meiden vergezeld door:

  Maarja Kivi (geboren op 18 januari 1986 in Tallinn, Estland)
  Anno 2004 heeft Maarja Kivi de groep echter verlaten vanwege haar zwangerschap, waarna zij is vervangen door:

  Triinu Kivilaan (geboren op 13 januari 1989 in Viljandi, Estland)
  In januari 2006 heeft de groep bekend gemaakt dat ook Triinu Kivilaan de band ging verlaten, vanwege te zeer afwijkende ideeën en wensen voor de toekomst. De band heeft besloten verder te gaan als trio.

  De band is opgericht in 2002 en heeft het daaropvolgende jaar het eerste, naar zichzelf vernoemde album Vanilla Ninja uitgebracht, waarop zowel Engelstalige nummers als Estse nummers staan. Vanilla Ninja heeft tweemaal meegedaan aan nationale selecties voor het Eurovisie songfestival, waarvan de eerste poging voor Estland onsuccesvol was. Bij de tweede poging kwam Vanilla Ninja uit voor Zwitserland met het nummer Cool Vibes waarmee de band een achtste plaats in de finale wist te behalen. De vier meiden zijn erg succesvol in hun geboorteland, waar ze zelfs een merk ijs en een zogenaamde Kohuke naar zich vernoemd hebben gekregen.
  Vanilla Ninja is a three-piece Estonian girl band which has enjoyed chart success in a number of countries across Europe, especially in Germany and Austria.