Advertising Console

  my Roots Maluku-Tenggara -Nuhu-yut & Nuhu-Roa

  fonz wenehenubun

  door fonz wenehenubun

  123
  1 192 views
  my Roots Maluku-Tenggara -Nuhu-yut & Nuhu-Roa
  De bewoners van de Kei Islands zijn trouwens grote liefhebbers van de zeeschildpadden, alleen niet omdat ze zo mooi zijn... Ze zien het meer als smakelijk hapje. Voor hun eten zijn de Keiezen grotendeels afhankelijk van vis en zeedieren.

  Kei Kecil

  Het vlakke Kei Kecil heeft de meeste bewoners. Hier ligt ook Tual, de hoofdstad van de Kei Islands. In de stad zelf zijn niet veel bezienswaardigheden, dus trek het land in of bezoek de kustdorpjes. Trekpleister nummer één is Pasir Panjang. Dit drie kilometer lange strand heeft zulk fijn wit zand dat het als bloem aanvoelt tussen je tenen. Om je het ultieme Bounty-gevoel te geven wordt het strand omlijst door palmbomen met kokosnoten. Blijven slapen kan hier ook in een van de strandhutten.

  Natuurlijk is er nog meer moois te vinden op Kei Kecil. Tussen Letvuan en Dian ligt Gua Lian Hawan. Hier kan je heerlijk ronddobberen in een aantal natuurlijke poelen met ijsblauw water en kijken naar de vele vlinders. Nog niet afgekoeld? Evu is de bron waar het drinkwater van de Kei Islands vandaan komt. Zwemmen doe je hier in een watergrot tussen het druipsteen.

  Vanaf Debut vertrekken verschillende ferries naar de andere Kei Islands.

  Kei Besar

  Voor de allermooiste vakantiefoto's ga je naar het bergachtige Kei Besar. De pittoreske dorpjes en oogverblindende stranden hier doen het later goed aan de wand van je woonkamer! Dit eiland is nog authentiek. De locals zijn verbaasd als ze blanken zien en spreken geen Engels. Dus dit is de perfecte plek om je Keiese te oefenen...

  Op Kei Besar is Elat de grootste stad en de enige officiële plek waar je kan overnachten. Vooral ten zuiden van Elat vind je mooie stranden, zoals Karkarit. De oostkust is veel ruiger en rotsachtiger, met bergtoppen tot 900 meter hoog.

  De Kei Islands hebben een eigen vliegveld. Dit ligt in Langgur op Kei Kecil. Vluchten vertrekken vanaf Ambon. Vanaf het vliegveld kan je en taxi of een busje nemen.