Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Ora News - Ekspertët alarm për aksidentet: Drejtuesit agresivë në mjet

2 days ago0 views

Subscribe në Ora News këtu http://bit.ly/1s5j7UT
Vetëm përgjatë kësaj jave 6 persona mes tyre dy fëmijë humbën jetën si pasojë e aksidenteve rrugore ndërsa 3 të tjerë mbetën të lënduar. Në disa prej ngjarjeve shkak ka qenë shpejtësia e në disa të tjera pakujdesia e shoferëve.

Eksperti i Sigurisë rrugore Artur Sulçe thotë se një nga arsyet që çon në aksidente fatale është agresiviteti në drejtimin e automjetit.

Artur Sulçe: "Një qytetar shqiptar kur ikën jashtë sillet në funksion të rregullave kur vjen këtu nuk i zbaton ato rregulla. Kjo shkallë agresiviteti tregon se është tipar dallues i aksidenteve rrugore."

Sulçe apelon drejtuesit e mjeteve që të mos përdorin celularin dhe të tregohen të kujdesshëm me shpejtësinë

Artur Sulçe: Papërgjegjshmëria, mungesa e kulturës së sigurisë rrugore i bën që të thyejnë rregulla strikte të qarkullimit rrugor dhe përfundojnë me aksidente. Ecje me shpejtësi, përdorimi i celularëve, apo alkoolit kanë ndikim të veçantë sidomos tek drejtuesit e mjeteve pasi rrisin kohën e reagimit e tyre.

Ai shton se mes institucioneve mungon bashkëpunimi. Për te evituar aksidentet por edhe trafikun që rëndohet gjatë sezonit veror ai apelon për më shumë koordinim mes instancave përkatëse.

Artur Sulçe: "Është shumë e vështirë të bashkosh institucionet e vendit tonë"

Nisur nga aksidentet dhe me qëllim parandalimin e tyre Policia e Shtetit ka vendosur agjentë verifikues të veshur civilë në akset më problematike. Kjo skemë e re synon të identifikojë të gjithë ata drejtues mjetesh që shkelin rregullat e qarkullimit rrugor.
Për më shumë lexoni në:
http://oranews.tv/article/ekspertet-alarm-aksidentet-drejtuesit-agresive-ne-mjet

Report this video

Select an issue

Embed the video

Ora News - Ekspertët alarm për aksidentet: Drejtuesit agresivë në mjet
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x6rvzr8" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above