Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Auditim bankave per parane e “zeze”

39 seconds ago0 views

FSsX2HZNcjMvMjY

RTV KLAN

Banka e Shqipërisë ka vendosur të verë rregulla të fortë për të parandaluar rastet e pastrimit të parave dhe frenimit të hyrjes së ?cash?-it informal në ekonomi.

Së shpejti institucioni më i rëndësishëm monetar, do t?i propozojë Këshillit të Ministrave miratimin e një nismë ligjore e cila do t?i detyrojë bankat, fondet e investimeve dhe zyrat e këmbimit valutor që të raportojnë çdo rast dyshues të depozitimit apo konvertimit të parave pranë tyre, pavarësisht shumës.

Ligji do t?i detyrojë gjithashtu që të gjithë institucionet e shërbimit të pagesave që  të kontraktojnë çdo vit një auditues i cili do të kontrolljë veprimet që kanë bërë dhe raporti më pas do t?i dorëzohet bankës.

Në rastet e shkeljes së rregullave, banka qëndrore parashikon të marrë masa të rrepta ndaj institucioneve financiare duke nisur që nga gjoba e deri në revokimin e licencës.

Po ashtu ligji parashikon marrjen e masave ndaj bizneseve të autorizuara për të kryer pagesa nëse nuk tregojnë kursin e këmbimit gjatë transaksionit që kryen individi, apo tarifat e tjera të shërbimit të pagesës.

Për 6 muajt e parë të këtij viti, fitimet e bankave nga kursi i këmbimit arritën në afro 30 milionë Dollarë.

Tv Klan

Report this video

Select an issue

Embed the video

Auditim bankave per parane e “zeze”
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x6rvyau" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above