Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Ристо Вртев - Човек меѓу деца

10 years ago250 views

Risto Vrtev - Covek megu deca

Фронтменот на групата "Архангел", Ристо Вртев, по успешниот концерт на Архангел на Скопски саем, 29.10.2005, направи нов проект-сингл насловен "Човек меѓу деца". За оваа песна покрај Вртев, ангажиран е и неговиот долгогодишен пријател, Трајче Симоновски-Тици, кој свири како басист во повеќе скопски бендови.
Новата песната на Вртев е лирска приказна со негов препознатлив саркастичен стил.