Do you want to remove all your recent searches?

All recent searches will be deleted

Like
Watch Later
Share
Add to

Steven Van Herreweghe met zijn groep "Spring" in de Ultratop

10 years ago2.3K views

Fragment uit Het Nieuwsblad (03/02/2007):
------------------------------------------------------------

"Ik heb één keer mijn koelkast laten fotograferen voor het magazine Teek! Omdat het blad nu ter ziele is gegaan, mag ik het wel bekennen: het was niet mijn koelkast. Dat wisten ze zelfs bij Teek! niet. Begrijp me niet verkeerd: als een blad mij absoluut in mijn keuken wil 'hebben' en daar goede argumenten voor heeft, wil ik meewerken. Al wil ik geen verwachtingen scheppen. Ik heb ooit voor een fotograaf van Joepie geposeerd die vroeg 'of ik eens zot kon doen'. Dat was einde jaren negentig: boysbands en poses in de rappende trant van 'yo' waren enorm in. Ik heb me voor die fotograaf maximaal gesmeten, maar het resultaat was minimaal."

(lacht) Het straffe is: je hád toen een boysband.

"Een boysband die Spring! heette, inderdaad. Een uit de hand gelopen grap, maar toch. Ik moet dringend Gert Verhulst van Studio 100 bellen. Ik lees dat hij toch iedereen volop trakteert. De naam Spring is van ons!"

Wie heeft de naam bedacht?

"In termen van auteursrechten? Laten we zeggen: ik."

(lacht) Hoe is die boysband ooit van de grond kunnen komen?

"Er was zo'n wildgroei aan mooie zingende mensen dat ik op tv zei: wedden dat ik voor 1 april met een boysband in de hitparade sta? Voor we het wisten, traden we op in De muziekdoos op tv. Lachen, hoor: in onze boysband zat onder anderen een vriend van me die in Congo een been had verloren. Tijdens elk dansje was ik bang dat zijn kunstbeen in het publiek zou vliegen. We profileerden ons ook als de omgekeerde versie van Get Ready: voor de buitenwereld waren we homo, maar privé hielden we het hetero."
...

Report this video

Select an issue

Embed the video

Steven Van Herreweghe met zijn groep "Spring" in de Ultratop
Autoplay
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x45ll1" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Add the video to your site with the embed code above