¿Desea eliminar todas sus búsquedas recientes?

Todas las búsquedas recientes se han eliminado

Me gusta
Ver luego
Compartir
Añadir a

Tancament estadi de Les Corts (1925)

hace 11 años2.3K views

El Barça continuava sent el símbol de la resistència catalana contra el poder central, sobretot sota la dictadura del general Miguel Primo de Rivera (1923-1930). Els temps són aleshores difícils. El dia 14 de juny de 1925, el Camp de les Corts és escenari i testimoni d'un episodi que ha passat a la història del club blaugrana.

El club havia organitzat un partit contra el CE Júpiter en homenatge a l'Orfeó Català. Inicialment l'auroritat governativa no va concedir el permís i això va provocar que el dia del matx una gran quantitat d'aficionats i catalanistes es concentrssin a Les Corts. Finalment concedida l'autorització prèvia, i abans de començar el matx amb el públic a les graderies, la banda de música de la British Royal Marine (ancorada aquells dies en el port de Barcelona) va interpretar els himnes espanyol i britànic. El públic va xiular sorollosament mentre sonava la Marxa Reial i, ben al contrari, va aplaudir el God Save The Queen britànic. L'autoritat governativa, enfurida per l'incident, no trigà en reaccionar contra el club i en represàlia pels fets, el Camp de Les Corts fou clausurat per a una durada de sis mesos, finalment reduïda a tres. El president Joan Gamper va presentar la dimissió.

14-06-25 . Amistós

BARÇA 3 - JUPITER 0

Barça: Bruguera, Surroca, Walter, Torralba, Sancho, Bosch, Goiri, Arnau, Marti, Alcantara, Sagi.

Jupiter: Ibars, Orti, Martin, Peiro, Callico, Montoliu, Gil, Martinez, Vey, Santamaria, Silvestre.

Gols: Arnau 2, Alcantara 1.

Denunciar este vídeo

Seleccionar un tema

Incrustar el vídeo

Tancament estadi de Les Corts (1925)
Reproducción automática
<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x1r6cx" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>
Añada el vídeo a su sitio con el código embebido anterior