Advertising Console

  Dutch Wrestling Hall of Fame 2014 - Wim Ruska

  dutchprowrestling

  door dutchprowrestling

  5
  488 views
  DUTCH WRESTLING HALL OF FAME 2014: WIM RUSKA

  Op 1 juni aanstaande gaat de 2014 editie van Grand Slam plaatsvinden. Tijdens de 2013 editie zijn wij en nieuwe traditie begonnen om tijdens deze show worstelaars die grote bijdragen hebben gebracht aan het opbouwen van het hedendaags Nederlands worstelen in het spotlicht te zetten.

  Vorig jaar hebben wij als eerste Steve Taurus opgenomen in de officiële Dutch Wrestling Hall Of Fame!

  Ook dit jaar zal er wederom een groot sportman met een enorme staat van dienst worden opgenomen in de Dutch Wrestling Hall Of Fame!

  Met trost delen wij meden dat niemand minder dan tweevoudig Wereldkampioen Judo en winnaar van twee gouden medailles tijdens de Olympische Spelen van 1972, Wim Ruska dit jaar zal worden opgenomen in de Dutch Wrestling Hall Of Fame!

  De in 1940 in Amsterdam geboren Willem Ruska is geen onbekende in de international sportwereld. In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw was hij één van de beste zwaargewicht judoka's van de wereld, en in 1967 en 1971 wist hij Wereld Kampioen Judo te worden. Daarnaast is hij ook zevenvoudig Europees Kampioen, en tienvoudig Nederlands Kampioen.

  In 1972 wist hij zowel in het zwaargewicht klasse, als in het open klasse, Olympisch Goud te winnen tijdens de Olympische Spelen in München.

  Tot grote frustratie van Wim Ruska, kreeg hij in die tijd in zijn eigen land niet de erkenning die hij verdiende, en stond hij in de schaduw van die andere judo grootheid, Anton Geesink.

  Tegenwoordig wordt hij echter erkend als één van, zo niet de beste, Nederlandse Judoka's ooit!

  Na de Olympische Spelen stopte hij met actief judo, en nam hij deel aan zogenaamde "Style versus style" partijen, waarbij bijvoorbeeld een judoka het opnam tegen een bokser. Tijdens deze partijen kwam hij in aanraking met Pro Wrestling toen hij het moest opnemen tegen de legendarische Japanse worstelgrootheid Antonio Inoki.

  Door zijn grote aanzien als Olympisch Kampioen kon hij vervolgens gemakkelijk de overstap naar het Japanse Pro Wrestling maken, waar hij een contract tekende bij het grote New Japan Pro Wrestling.

  Ook maakte hij de stap naar Amerika waar hij uitkwam voor de World Wide Wrestling Federation, de voorloper van het hedendaagse World Wrestling Entertainment!

  Hier mee werd Ruska, één van de eerste Nederlandse Professionele Worstelaars, en deelde hij de ring met worstelgrootheden uit die tijd, zoals Chief Jay Strongbow, Peter Miavia, Bad News Brown, Chavo Guerrero Sr, Tito Santana en Hulk Hogan!

  In 2001 werd Wim Ruska getroffen door een beroerte, waardoor hij tegenwoordig slecht te been is, en in een rolstoel zit.

  In 2013 werd hij opgenomen in de officiële Judo Hall Of Fame.

  Op 1 juni aanstaande eert Dutch Pro Wrestling deze grote sportman, en één van de eerste Nederlandse Professionele Worstelaars, door hem op te nemen in de Dutch Wrestling Hall Of Fame!