Uploaden
NU KIJKEN

WERELDCUP 2015

Dagelijkse actiehoogtepunten

Heracles Almelo - FC Utrecht 1-2 2013-2014

uttie030

door uttie030

2
73 views
  • Informatie
  • Exporteren
  • Toevoegen aan
FC Utrecht heeft in het Polman Stadion een historische 1-2 overwinning op Heracles Almelo geboekt. Het was de tweede overwinning van FC Utrecht en de eerste overwinning sinds 1985. Bij rust stond het nog 1-0 voor de Almeloërs door een doelpunt van Illias Bel Hassini. Twee doelpunten van Jens Toornstra in de tweede helft zorgden ervoor dat FC Utrecht als overwinnaar van het veld stapte.

Trainer Jan Wouters had Timothy Derijck weer als centrale verdediger opgesteld, omdat Mark van der Maarel was geschorst. Van der Maarel kreeg afgelopen zondag in het duel met ADO Den Haag een rode kaart. Edouard Duplan stond ook weer in de basis op de voor hem vertrouwde rechtsbuitenpositie. De voorhoede van trainer Jan Wouters bestond verder net als vorige week uit Steve De Ridder en Elroy Pappot. Bij Heracles Almelo waren vier basisspelers afwezig: de geblesseerde Milano Koenders, Aleksei Kangaskolkka en Edwin Gyasi en de zieke Jeroen Veldmate. Bij de Almeloërs stond Jason Davidson in de basis. Hij is een teamgenoot van Tommy Oar in het Australische elftal.

Eerste helft
In het begin van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De eerste doelkans was voor Heracles Almelo, maar de kopbal van Bryan Linssen uit een voorzet van Mikhail Rosheuvel was een eenvoudige prooi voor FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter. Even later kwam Steve De Ridder na een vloeiende combinatie tussen Jens Toornstra en Edouard Duplan een teenlengte tekort om de bal in het Almelose doel te schieten. Een schot van Toornstra op aangeven van Dave Bulthuis ging net naast. Heracles Almelo werd iets sterker dan FC Utrecht en kreeg kansen. Een kopbal van Jason Davidson en een afstandsschot van Linssen troffen geen doel.


Karakteristieken

Toeschouwers: 8.169

Scheidsrechter: Dennis Higler

Scoreverloop:
1-0 26’ Illias Bel Hassani
2-0 55’ Jens Toornstra
3-0 81’ Jens Toornstra

Geel:
48’ Remko Pasveer
59’ Thomas Bruns
71’ Mikhail Rosheuvel

Opstelling Heracles Almelo: Remko Pasveer (c); Bart Schenkeveld, Mike te Wierik (82’ Jens Jurn Streutker), Ben Rienstra, Jason Davidson; Kwame Quansah, Thomas Bruns (82’ Simon Cziommer), Illias Bel Hassani; Mikhail Rosheuvel, Matthew Amoah en Bryan Linssen (65’ Ousamma Tannane).

Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Gévero Markiet, Timothy Derijck, Kai Heerings, Dave Bulthuis; Yassin Ayoub (35’ Mark Diemers), Jens Toornstra (c), Tommy Oar (89’ Aleksandar Bjelica); Edouard Duplan, Steve De Ridder, Elroy Pappot.

0 commentaar