Calin Corneliu Calfa (12.yers) - Mozart,6 Variations on Clarinet Quintet KV 137

Eastern Daily News
623
203 vues
  • Infos
  • Exporter
  • Ajouter à
Pianist de GENIU, UMILIT de statul român;
Călin Calfa, un talentat pianist de numai 12 ani și care a urcat România pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la unul dintre cele mai prestigioase concursuri mondiale de pian, este somat de stat să îşi plătească impozitul pe venitul obţinut în urma participării la un concert.
Administraţia Naţională a Finanţelor Publice (ANAF) îi cere pinistului de 12 ani să achite taxele aferente drepturilor de autor pentru un concert susţinut la Filarmonica din Iaşi.
Potrivit legii, minorii nu sunt scutiți de la plata drepturilor de autor, însă părinții băiatului consideră că legea nu este una corectă atâta vreme cât statul nu i-a plătit de mai bine de două luni bursa de merit.
Familia lui Călin trebuie să plătească un impozit de 13 lei pentru un venit de 400 de lei provenit dintr-un concert.
”Statul nu îi oferă nimic acestui copil”
Mama elevului se declară revoltată de atitudinea funcţionarilor statului.
„Plătitor de impozite la 12 ani! Ştiu că litera legii e sfântă, dar oare e şi corectă? După ce că nu îşi sprijină valorile, statul impozitează veniturile minorilor care susţin activităţi artistice. Nu contează valoarea impozitului, e o suma mică. Dar raţiunea de a impozita venitul obţinut de un copil de 12 ani mi se pare de-a dreptul penibilă, în condiţiile în care statul nu îi oferă nimic acestui copil”, a declarat Geanina Albu, mama lui Călin, pentru cotidianul local Bună Ziua Iași.
Totodată mama băiatului spune că impozitul va fi plătit, întrucât suma nu este una mare, însă se declară dezamăgită de felul în care statul român se preocupă de un artist care a reprezentat țara la importante competiții internaționale.
”Sincer, sună ca în schiţele lui Caragiale! E minor? Hai să-l impozităm! A reprezentat România peste hotare? Şi ce dacă? Neinteresant!”, a spus Geanina Albu.

Citiţi mai mult: Pianist de GENIU, UMILIT de statul român | VIDEO - Social > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/pianist-de-geniu-umilit-de-statul-roman-1067301.html#ixzz2kXtHVugP
EVZ.ro


Citiţi mai mult: Pianist de GENIU, UMILIT de statul român | VIDEO - Social > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/pianist-de-geniu-umilit-de-statul-roman-1067301.html#ixzz2kXt5dqAw
EVZ.ro

1 commentaire

Publicat la 01.07.2012Calin,10 years, studying piano at the National College of Art "Octav Bancila" in Iasi, Romania, with Prof. Dr. Roxana Ota. Registration is during the seventh edition of the International Competition for young pianists "Zlatko Grgsevic",May, 2012, Croatia.Calin it won the first prize in the category 10-12 years and the special jury prize for best interpretation of the first Viennese school.CategorieMuzică
Par Eastern Daily News l'année dernière